מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תודההההההה רבה מראש !אנונימי16/03/2012
אני משחק כדורסל, בן 17 עוד מעט. הוא ספורט תחרותי אבל לא בעומס גדול,רק 3 בשבוע. לאחרונה לאחר הכוונה של שרירי VMO מעט חלשים וכאבי ברכיים קלים בגללם, אני עורך פיזיותרפיה שבמהלכה אני מחזק את שרירי הבטן. מרגיש לי מעעט כי הגב התחתון ואולי קצת העליון, כואבים או שתפוסים. זה לא מאוד חמור,אלא קצת. רציתי לשאול לדעתכם, אולי בגלל שהחלק הקדמי(בטן) מחוזק אז האחורי (גב) חלש ביחס אליו והוא כואב/תפוס... או שפשוט צריך למתוח ולחזק. וכן לבקש מתיחות לגב תחתון עלייון ובאיזה תדירות או כמות(שניות של מתיחה )יש לבצע, וכן תרגילים לחיזוק (ללא משקולות כמובן ואו מכשירים) . תודהה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימי - תגובה
ד''ר איתי זיו18/03/2012הערותי....
1. לא היה ברור לאלה שרירים הייתה הכוונה. אשמח לפירוט.
2. צריך לבדוק לגבי איזון שרירי בין שרירי הבטן לזוקפי הגב. ייתכן שאין איזון מספר ולכן יש כאבים. ייתכן שקבוצת שרירים אחת יש לחזק ואחרת יש למתוח.
3. תרגילי חיזוק לגב יש הרבה וכמובן גם לבטן. השאלה הנה כמובן מה מטרת האימון העיקרית, אילו שרירים בעיקר חלשים ולפי זה גם בוחרים התרגילים המתאימים. ישנם תרגילים המתאימים במיוחד לחיזוק השרירים המייצבים- עמוקים ואילו אחרים - לתנועתיים בעיקר.
4. ממומלץ מאוד להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט בעניין. יש כמה מעולים שיוכלו לתת את הפתיתרון המתאים לאחר בדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, תודה
אנונימי18/03/2012תשובה: השרירים שבגללם אני עורך פיזיותרפיה(לברכיים) הם שרירי הרגליים ובעיקר הארבע ראשי בשתי הרגליים-ועל מנת ליצור איזון באגן גם תרגילי בטן . כתוצאה מכך או כתוצאה מאימוני הכדורסל אני חש מעט כאבים/ שריר תפוס בגב העליון שהוא בעיקר שכמות או בגב התחתון וכלפי מעלה... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)