ריצה בגיל מבוגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה בגיל מבוגר
    שני
    01/04/2012

שלום, אני מעוניינת לשאול שאלה בקשר לאבא שלי. הוא בן 60 (בריא ללא מחלות,לא מעשן,שותה אלכוהול מדי פעם). כל חייו עסק בפעילות גופנית לא באופן מקצועי (בעיקר ריצות). לפני שנה ההורים שלי קנו הליכון ומידי פעם יוצא לי לראות אותו רץ ואני חייבת להגיד שאני קצת מודאגת. הוא מתחיל בהליכה מתונה אבל מהר מאוד עובר לריצה והוא נשאר במשך המון זמן במצב של מאמץ פיזי ולפעמים יוצאים לו אפילו קולות כאלה שלדעתי נובעים מהמאמץ. אני פוחדת שהוא מעמיס על עצמו מדי ובמיוחד כשהוא בבית ולא במקום ציבורי שם לפחות אם קורה משהו ישר באים לעזור. בבית לפעמים אנחנו לא נמצאים ואני ממש פוחדת שיקרה משהו.. איך אני יכולה לדעת אם הפעילות שהוא עושה היא תקינה? אני אנסה לדייק,האם יש זמן מסויים ודרגת מהירות מסויימת שמתאימים לגיל שלו?כך יהיה לי יותר קל לדעת אם הוא בטווח או חורג ממנו.
    תודה. :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה בגיל מבוגר

הוספת תגובה

• ריצה בגיל מבוגר - תגובה

עופר קיס
    01/04/2012

קרן שלום
    ראשית עלי לציין שבתור אבא, אני מקווה שהבנות שלי ידאגו לי כפי שאת לאביך
    שנית - את מאד צודקת, זה מה שעליו לעשות על מנת לוודא אימון יעיל ובטוח ושקט נפשי לשניכם:
    בדיקת צריכת חמצן מרבית או CARDIO PULMONARY EXERCISE TEST
    באחד המקומות הבאים: מחלקת רפואת ספורט בוינגייט, מאוחדת ספורט או חברת MEDIX בהדר יוסף, שם אני עובד ויש הנחה למי שאומר שמגיע דרכי.
    בדיקה זו תקבע את דופק הלב הרצוי לאימון והטווחים הבטוחים לו.
    אחר כך לקנות מד דופק ולא לעבור את ההמלצות.
    בכל אחד מהמקומות הללו אחרי ביצוע הבדיקה יתנו הנחיות אימון פרטניות
    בהצלחה
    עופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה!! ו..

קרן
    01/04/2012

אני בטוחה שאם לא היית מומחה בתחום הכושר והבריאות בנותיך היו דואגות לך באותה מידה. :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו