איך לבדוק מסת שריר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לבדוק מסת שריר?
    אליה
    04/04/2012

שלום. אני חדש כאן :)

בכל מקום אני רואה תגובות של אנשים שבודקים כמה מסת שריר יש להם וכמה הם הגדילו את מסת השריר.
    אז רציתי לדעת איך אני בודק כמה מסת שריר יש לי.
    אני מתאמן כבר 3 שנים. גובה 1.60 בערך ושוקל 63. בן 17

וגם רציתי לדעת אם אימון משקולות יד(בייספס) מונע גדילה. כי הגובה שלי לא משהו אז הפסקתי עם המשקולות כבר לפני שנתיים.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לבדוק מסת שריר?

הוספת תגובה

• איך לבדוק מסת שריר?

אליה
    06/04/2012

אני אשמח מאוד לתשובה.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לבדוק מסת שריר? - תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/04/2012

הערותי....
    1. הרכב הגוף נידד למדוד. קרי מסת השומן ומסת גוף רזה. בעיקרון הנתון החשוב הנו מסת הגוף השמן לעומת משקל הגוף. לפי נתון זה במידה וישנה עלייה במשקל הגוף ואחוז השומן דווקא נשאר באותה רמה או אף פחת הרי העלייה הנה במסת גוף רזה.
    2. ניתן לעשות בדיקה של הרכב הגוף במעבדות מאמץ, פיזיולוג ספורט, מדריכי כושר מקצועיים ועוד. חישוב מדויק של מסת השריר מומלץ אצל פיזיולןג מאמץ או דיאטן קליני, או רופא ספורט.
    3. המשקל המצין על פניו נראה נמוך יחסית ביחווד שמטרת האימון הנה העלאת מסת השריר.
    4. לאימון משקולות אין השפעה שלילית על הגובה. דווקא להיפך- השפעה חיובית. המשך להתאמן והק]ד על אורח חיים ספורטיבי קרי, תזונה נכונה, שינה, המנעות מעישון ואלכוהול, אימון אפקיבי ועוד. התוצאות יגיעו!!!!
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לבדוק מסת שריר? - ד''ר איתי זיו

אליה
    06/04/2012

תודה רבה.

אני גם מתאמן על מתח 3 פעמים ביום. בוקר, צהריים וערב. כל פעם אני עושה את המקסימום שאני יכול פעם אחת. זה לא פוגע בשריר?
    אני יודע שצריך לתת לשריר מנוחה וזמן להתפתח אבל עובדה שאני משפר את יכולותיי על המתח.

ושוב, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאליה

ד''ר איתי זיו
    08/04/2012

במידה והנך מבצע כול פעם רק סט אחד אין בעיה כלל. מנוחות בין אימוני כוח רלבנטיות כשמדובר באימוני כוח עם פרוטוקול מסודר של סטים, חזרות וכדומה.
    במידה והנך משתפר - אין בעיה להמשיך בכך, למרות שבאימוני כוח מסודרים עם תוכנית אימון מושכלת - היית משתפר יותר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו