מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאיתי זיו בבקשהשבי06/04/2012
איתי שאלתי אותך על אימון כנגד התנגדות הקשורה לאזור המותן.
רשמת לי:
"מציע להכין 10 תרגילים בסגנון זה . מדחובר על תרגילים איכותיים במיוחד שיביאו לשיפור ממשי של היכולת הגופנית. "
1.איתי מה זה אומר 10 תרגילים בסגנון זה?
2. אמרת שתרגילים אלה ישפרו משמעותית יכולות של ספורטאי. חוץ מיכולת האצה,מהירות וכח מתפרץ, אילו עוד יכולות גופניות תרגיל זה יכול לשפר?
שאלה אחרת
"קראתי מאמר שאומר שכל מערכת הגוף חייבת חמצן כדי להתקיים ולפעול, וגם מערכת השרירית.
אספקת החמצן לשרירים מתבצעת דרך כלי הדם אשר מזרימים דם עשיר בחמצן אל תאי השריר"
אני לא ממש בקיא במושגים האלה, תוכל להסביר לי בבקשה מה זה החמצן הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר זיו אפשאר תשובה בבקשה?
שבי08/04/2012תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאופיר
ד''ר איתי זיו11/04/2012קיבלת תשובה???
לדעתי התשובה שלי מופיעה מטה. רשמתי בטעות את השם שבי במקום אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשבי- תגובה
ד''ר איתי זיו09/04/2012הערותי....
1. אימונים לאזור המותן למעשה הנם אימונים לחיזוק השרירים האלכסוניים של הבטן שחשוב במיוחד לחזקם. תרגילים ברוטציה הוכחו במחקרים כיעילים במיוחד לשיפור יכולת ספורטיבית.
2. יש הרבה תרגילים מתאימים - עם פולי אמצעי, תחתון, כסא רומי, כדור כוח ועוד ואם רק היה אפשר לשלוח סרטונים - הייתי עושה זאת. בפועל חשוב במיוחד להעתיק מרבית התנועות הנעשות במגרש לאימונים הנעשים בחדר הכושר. כך למעשה משפרים יכולות כמו יציאה מהמקום, שינויי כיוון ועוד.
3. תרגילים אירכותיים הכוונה הנה לתרגילים עם עומס גבוה יחסית ופונקציונליים המתאימים להשגת המטרה. במידה ומדובר בשחקני כדורגל, למשל, ניתן להיכנס לאתר של פיפא ולראות סוג החימום המומלץ ואימוני כושר. תוכניות אלו נכתבו על ידי מומחים רציניים במיוחד.
4. אימון התנגדות במספר חזרות מועט הנו אימון אנאירובי. במידה ומעלים מספר החזרות מערבים גם מערכת אירובית לפיכך חלק אימון ההתנגדות מפעיל מספר מערכות ולא רק מערכת אנאירובית ללא חמצן. בעת ביצוע 15 חזרות ומעלה בסט המיקוד הנו על המיטוכנדריה בתא שאחראית על הפקת האנרגיה בתא וקשורה לאימונים אירוביים.
בברכה ומקווה שעזרתי מעט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)