פיתוח כשרון ריצה מהירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיתוח כשרון ריצה מהירה
    רפי
    08/04/2012

שלום לכולם

אני עוסק בריצות באופן קבוע, בד"כ ריצות על הליכות בחדר כושר (אני מעדיף הליכון בין היתר בגלל שדרכו מקבלים פידבק מדוייק על ההישגים ואין הפסקות באמצע)

הבעיה היא שהמהירויות שלי לא משהו.
    אני רץ ריצות ארוכות רק על 11.1 קמ"ש, יכול להגיע גם ל12.6 קמ"ש לקילומטרים בודדים אבל מתקשה להגיע למהירויות של ריצה אמיתית - 15 קמ"ש
    בריצות של 15 קמ"ש אני עושה במקסימום קילומטר (זה השיא שלי), ואחרי התנשפות אינטנסיבית ודופק מואץ.

אני מת להגיע למצב שאני מסוגל לרוץ ריצות ארוכות עם 15 קמ"ש - בתור התחלה 3 ק"מ, והייתי רוצה להגיע למצב שאני רץ 10 ק"מ במהירות כזאת.

איך מגיעים לזה באימונים?
    איזה תכנית אימונים יעילה אני צריך לעשות, ותוך כמה זמן אני יכול לפחות לשלש את הקילומטרים שאני עושה במהירות הזאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח כשרון ריצה מהירה

הוספת תגובה

• פיתוח כשרון ריצה מהירה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    11/04/2012

1. שיפור היכולת המהירה בריצה אפשרי כמובן ויש צורך לעשות שימוש בשיטות אימון שונות כמו אימון הפוגות, אימון עליות ועוד. ביצוע אימוני רצף בעיקר, כפי שנעשה עכשיו לא ממש יוביל אותך למטרה.
    2. ניתן בעיקרון לבצע 2 אימונים איכותיים בשבוע. וכהאדם לא ממש מאומן- אימון אירכותי אחד.
    3. מוצע לבצע אימוני הפוגות אחת לשבוע ולבדוק מידת ההתקדמות לאחר כחודש. ניתן למצוא כיום בנקל תוכניות אימונים מסודרות בנושא אותן ניתן לאמץ (של מאמני אתליטיקה מוסמכים) ולהתקדם באופן ממשי.
    4. ללא אימוץ שיוטות אימון אירובי ההתקדמות לרמות הגבוהות כמו במקרה שלך - תהיה נמוכה יחסית.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו