מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיתוח כשרון ריצה מהירהרפי08/04/2012
שלום לכולם
אני עוסק בריצות באופן קבוע, בד"כ ריצות על הליכות בחדר כושר (אני מעדיף הליכון בין היתר בגלל שדרכו מקבלים פידבק מדוייק על ההישגים ואין הפסקות באמצע)
הבעיה היא שהמהירויות שלי לא משהו.
אני רץ ריצות ארוכות רק על 11.1 קמ"ש, יכול להגיע גם ל12.6 קמ"ש לקילומטרים בודדים אבל מתקשה להגיע למהירויות של ריצה אמיתית - 15 קמ"ש
בריצות של 15 קמ"ש אני עושה במקסימום קילומטר (זה השיא שלי), ואחרי התנשפות אינטנסיבית ודופק מואץ.
אני מת להגיע למצב שאני מסוגל לרוץ ריצות ארוכות עם 15 קמ"ש - בתור התחלה 3 ק"מ, והייתי רוצה להגיע למצב שאני רץ 10 ק"מ במהירות כזאת.
איך מגיעים לזה באימונים?
איזה תכנית אימונים יעילה אני צריך לעשות, ותוך כמה זמן אני יכול לפחות לשלש את הקילומטרים שאני עושה במהירות הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתוח כשרון ריצה מהירה - תגובה
ד''ר איתי זיו11/04/20121. שיפור היכולת המהירה בריצה אפשרי כמובן ויש צורך לעשות שימוש בשיטות אימון שונות כמו אימון הפוגות, אימון עליות ועוד. ביצוע אימוני רצף בעיקר, כפי שנעשה עכשיו לא ממש יוביל אותך למטרה.
2. ניתן בעיקרון לבצע 2 אימונים איכותיים בשבוע. וכהאדם לא ממש מאומן- אימון אירכותי אחד.
3. מוצע לבצע אימוני הפוגות אחת לשבוע ולבדוק מידת ההתקדמות לאחר כחודש. ניתן למצוא כיום בנקל תוכניות אימונים מסודרות בנושא אותן ניתן לאמץ (של מאמני אתליטיקה מוסמכים) ולהתקדם באופן ממשי.
4. ללא אימוץ שיוטות אימון אירובי ההתקדמות לרמות הגבוהות כמו במקרה שלך - תהיה נמוכה יחסית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)