שריפת שומנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריפת שומנים
    נועם
    09/04/2012

שלום
    רציתי לדעת שעושים ריצה או הליכה ארוכה או מכון
    אז שורפים שומנים והאם גם אפשר לישרוף חלבונים זאת אומרת נגיד אני אוכל טונה ואז עושה ריצה ארוכה אז אני שורף רק את השומנים?
    ועוד שאלה האם שריפת השומנים היא מיידית כלומר שאני חוזר מריצה של 10 קילומטור ואז מוריץ חולצה זאת אומרת ששרפתי כבר את השומנים או שזה תהליך שלוקח כמה ימים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שריפת שומנים

הוספת תגובה

• שריפת שומנים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    11/04/2012

הערותי....
    1. שימוש בשומנים ובפחמימות כמקור אנרגיה תלוי במספר גורמים שאחד החשובים בהם הנו עצימות האימון ומשכו. בנוסף, כמובן התזונה.
    2. שימוש בחלבונים לא ממש רלבנטי ונעשה רק במקרים מסוימים ממש בו יש מחסור במאגרי אנרגיה כמו גליקוגן.
    3. אכילה של חלבון לפני ריצה ארוכה אינה בדיוק הדבר המומלץ חשוב יותר לצרוך מזון פחמימתי. מציע להתייעץ על כך בפורום תזונת ספורט.
    4. לאחר ריצה ארוכה ממשיכים תהליכי פיצוי היסף, הבניייה מחדש וכמובן שישנה גם הוצאה קלורית בשל כך רבה יותר. הדבר תלוי רבות בעצימות המאמץ. תהליכי הפיצוי עשויים להמשך ממספר שעות ועד יום או יומיים. זה היתרון הרב בביצוע אימונים על בסיס קבוע ובאיכות מספקת. כך נהנים מהוצאה קלורית רבה יחסית על בסיס קבוע. שריפת שומנים ממשיכה כול הזמן בעת הפעילות וגם אחריה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו