מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשישות לאחר אימוןדוד27/04/2012
שלום , אני מתאמן בבית במשקולות חופשיות ,לפני כשבועיים העליתי 2.5 ק"ג למשקולת
ובנוסף ביצעתי אימונים תכופים , מאז נחלשתי משמעותית,כושר הריכוז שלי ירד והעייפות גדלה.האם ניתן לקשור בין העובדות הנ"ל? אוסיף שחלק מהאימונים נעשו בבקר לפני ארוחה משמעותית ושאני ישן בממוצע כשש שעות ליממה.
בנוסף אודה לד"ר אם יוכל להפנות אותי לאתר שמפרט את התזונה לפני ואחרי אימון ,את עצימות האימון הרצויה וכו'.
נקודה נוספת שאני מתלבט בה היא שאולי קודם לאימון משקולות (או במקביל לפחות) יש לחזק סיבולת לב ריאה ע"י ריצה וכד' מתוך הנחה שזוהי איזושהי הכנה של כלל הגוף לעומסים שבאימון כח ולא לבצע אימוני משקולות בגוף שכביכול לא הוכן לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשישות לאחר אימון - תגובה
ד''ר איתי זיו27/04/2012הערותי...
אימונים בתדירות גבוהה מתאימים רק לאחר מספר חודשי (!!) אימון לא לפני. אחרת יחול קושי בהעלאה של רמת האימון ללא בעיות מסוגים שונים.
2. על פניו לא נראה שהבעיה הנה העלאת 2.5 ק"ג באימן זה או אחר אלא אולי התדירות הרבה של האימונים ואם הדבר לא נעשה בהדרגתיות בהחלט עלולה להיות לכך השפעה.
3.לא צוין מה הותק באימונים בכלל ואיזה סוג אימונים מבוצע אך בהתאם למרטת האימון יש להחליט איזה מהאימונים עושים ראשית. האירובי או האנאירובי. בעיקרון במידה ומבצעים האימון האירובי ראשון הרי באימון הנאירובי יהיה קשה במיוחד לגייס יחידות מוטוריות ולהפעיל את מערכת שלד-שריר כהלכה ובעצימות מתאימה. במידה והמטרה הנה הפחתת משקל, שיפור כושר גופני כללי אין מניעה לבצע את האימון האירובי ראשית. אין הכרח לבצע אימונים אירוביים ממושכים אלא אם מטרת האימון מצדיקה זאת. עייפות רבה באימונים אירוביים משליכה על היכולת לבצע אימוני התנגדות אפקטיביים.
4. אתרים בהם ניתן לראות הנחיות לתזונה לפני ואחרי אימון- קופת חולים כללית, יעל דרור, נטוגרין וייתכן שגם שוונג.
בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)