חיטוב הגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיטוב הגוף
    נועם
    19/05/2012

שלום רב
    אני בן 22, הגובה שלי הוא 1.79 והמשקל שלי 74. אני עושה הרבה ספורט בחיים שלי, אני משחק כדורסל מדי ערב ואף עושה ריצות של 5 ק"מ.
    אני רוצה שיראו את שרירי הבטן שלי (קוביות) ולכן התחלתי להימנע מאכילת מתוקים ופיצות, אני בסוג מסוים של דיאטה. וזה על מנת להוריד את אחוזי השומן בבטן שמונעים מהשרירים לבלוט.
    כולם אומרים לי שחיצונית אני נראה מצוין והפחד שלי בכך שהפסקתי לאכול פיצות ולחם לבן ושאר מתוקים ומשמינים למינם.. תגרום לפנים שלי לרזות ולהצטמק כמו שקרה לדודתי שעשתה דיאטה שכיערה אותה. כי אני יודע שהגוף בדיאטה מעכל את השומן המיותר שלו בגוף ויש לי שומן כזה בין השאר גם בלחיים :) ואני לא רוצה שהוא יעכל אותו
    האם יש מקום לחששותיי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב הגוף

הוספת תגובה

• חיטוב הגוף - תגובה

ד''ר איתי זיו
    20/05/2012

הערותי....
    1. ראשית כול הכבוד על ההשקעה והרצינות. ממש לא ברור מאליו.
    2. אחד הדברים המשמעותיים ביותר הקשורים לחיטוב הגוף הנו הפחתת אחוז השומן והעאלת הטונוס השריר או מסתו. לגבי הפחתת אחוז השומן, נציין שהדבר הנו אישי לכול מתאמן. חלק יפחיתו שומן בעיקר באזור הבטן, חלק בירך וחלק גם באזור הפנים. לכן חשוב לא להגזים ולא להפחית אחוזי שומן בכמות גדולה מדי מכיוון שיש לכך השלכות מבחינה אסתטית לעיתים באזור הפנים או אזורים אחרים. בכול מקרה חשוב לבצע מדידות אנתרופומטריות אצל איש מקצוע מפעם לפעם - היקפים, משקל, אחוז השומן וכדומה. אלו בדיקות מאוד פשוטות וניתן ללמוד מהן הרבה מאוד.
    3. שרירי הבטן ייראו... כשאחוז השומן התת עורי אצל גבר יהיה בממוצע 11 ומטה. במקביל חשוב לחזק באופן אפקטיבי את שרירי הבטן. חיזוק בעיקר של האלכסונים והרחב בטני - חשובים. תרגילים לדוגמה- גשר קדמי, גשר צידי, כפיפת גו ברוטציה ועוד.
    4. חשוב מבחינת הדיאטה לא להגזים ולהתייעץ עם איש מקצוע מכיוון שהנך עלול לאבד מסת גוף רזה לא מעטה. אזי חילוף החומרים יפחת! והמראה החיצוני דווקא יהיה פחות טוב.
    בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו