מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לעופר קיס ולאיתי זיורמי26/05/2012
לעופר ואיתי שאלה?
התייעצתי איתכם בהודעה הקודמת לגבי חלוקת האימון
אני מתאמן בין 3 ל5 פעמים בשבוע ועושה על אימון קבוצת שרירים אחת
אני מרגיש תוצאות ושאני מתקדם
עכשיו איתי אתה אומר ש 1-3 זה פול בודי 3-4 ab
עופר אומר שאפשר לעשות גם שבוע ויותר בין שריר לשריר והכל תלוי בעצימות
איך אני יודע למה להקשיב אין מחקרים או משהו?
בקורז שעשיתי בוינגייט אומרים פעמיים בשבוע לכל שריר וכשאני עשיתי פעם 1 בשבוע התקדמתי הרבה יותר איך זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיתי
ד''ר איתי זיו28/05/2012אפשר בעיקרון לאמן קבוצת שרירים פעם בשבוע ולהתקדם באופן משמעותי. הכול תלוי ברמת העצימות והקפדה על הכללים בעניין. במידה ומספר הסטים והתרגילים, החזרות והעצימות גבוהים דיים- כמובן שניתן להתקדם. מפתחי גוף מץקדמים מבצעים לכול קבוצת שרירים אימון של פעם בשבוע.
במידה והנך מתקדם - אין בעיה. בכול מקרה חשוב לזכור שאימון אנאירובי עצים מעל שעה מעלה רמת קורטיזול ולכן אינו מומלץ כלל ועיקר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי
רמי29/05/2012כן אני לא עובר את השעה
אבל פעםן קודמת שדיברתי איתך אמרת ש עבודה על כל שריר פעם בשבוע מתאימה רק למי שפוקד את חדר הכושר 5-6 פעמים
ואני בעצמי וגם אני מכיר אנשים עשיתי לדוגמא 3 abc ואני מרגיש שהיתקדמתי
אין נסוחר קבועה וכללים קבועים לגבי תדירות האימונים?
האמת שקראתי גם מאמר כלשהו על אלופי עולם בפיתוח גוף והיה כתוב שיש כאלה שיכולים לעשות שריר פעם ב 10 ימים כאילו כל שריר ממש לבד ולהיתפתח
ושיש כאלה שאפילו יעשו כל יום כל הגוף וזה הכי יתאים להם?
מה הנוסחא מה המנימום מנוחה לשריר מסויים ומה המקסימום בין יומיים ל 7 בהנחה שלטבעיים הכי מתאים בין 72 שעות ל 96?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיתי - תגובה
ד''ר איתי זיו29/05/2012התשובה ממש לא פשוטה ותלויה במשתנים רבים.! אורח חיים ספורטיבי, עצימות האימון, מידת ההקפדה על התזונה ועוד. לפיכך נחדד, מנוחה הנה של 48 שעות לפחות בין אימון כוח על קבוצת שרירים מסויימת לבין האימון הבא אחריו על אותה קבוצת שרירים. המנוחה הנה עשויה להיות גם 136 שעות ויותר לאותה קבוצת שרירים.
בעיקרון במידה והנך מאמץ תוכנית אימונים מסויימת והנך מתקדם כפי שצריך, לא לאט מדי אין בעיה גם אם הדבר לא ממש לפי הכללים המקובלים. בעיקרון במרבית המקרים מקפידים על הכללים מכיוון שכך מתקדמים יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תגובה לאיתי
רמי04/06/2012אני אישית יוצא לי הפסקות של יותר משבוע גם ואני מרגיש שזה בסדר
כאילו אני עושה בין 3 ל 5 אימונים בשבוע לפעמים רק 3 ועושה כל שריר לבד וידיים ביחד
כך שמהניסיון שלי הכל תלוי יותר בעצימות האימון ובתזונה ומנוחה
עכשיו אם יש היתקדמות והתוצאות נשמרות זה בסדר או שאני פוגע בדוף בגלל זמני מנוחה ארוכים מידיי
אני פשוט עברתי קורס מאמנים ושם הסבירו אחרת ויוצא שאני לא מבין כבר כלום
ועוד שאלה איך אני יודע למי מתאים לעבוד על כל שריר פעמיים בשבוע ולמי פעם בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תגובה לאיתי - תגובה
ד''ר איתי זיו07/06/2012הערות.....
1. הפסקות של יותר משבוע לקבוצת שרירים נוגד את תורת האימון המוכרת והידועה והמחקרים בתחום! מדובר על הפסקה ארוכה מדי ואפקט האימון במקרה זה נמוך מדי - תהיה השפעה על פוטנציאל פיתוח כוח השריר ומסתו.
2. הזכרתי בעבר אם אכן הנך מתקדם למרות ההפעלה של קבוצת שרירים למעלה משבוע- המשך כך. הדבר כמובן מצריך עצימות אימון מאוד מאוד גבוהה המתאימה לספורטאי הישג או מפתח גוף מקצועי.
3. פעמיים בשבוע מתיאם להפעיל קבוצת שרירים או מתאמנים המוגדרים מתחילים ומבצעים אימון לכל קבוצות השרירים בגוף או מתאמנים ברמה גבוהה יותר המוגדרים בינוניים ומחלקים את הגוף לשני חלקים- אימון A וואימון B/
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיתי
רמי10/06/2012אני אישית נקרא מתאמן מתקדם?
מתאמן כ 5 שנים בלי הפסקות בין 3 ל 5 אימונים בשבוע
מרים משקלי עבודה על 8 חזרות בנץ פרס 140 דדליפט 200 ודיפ סקוואט 140
זה בסדר אז לעשות זמני מנוחה ארוכים יותר כי אני מתקדם?
ולפי מה אני קובע אם המתאמן מתחיל או מתקדם בשביל לדעת אם לתת לו פעם בשבוע לשריר או פעמיים?
אני בדרך כלל נותן לחדש פול בודי אחרי זה ab ואם הוא מעוניין לפתח גוף מעביר אותו לפעם בשבוע לשריר אם לא מעוניין ומעוניין יותר בכושר כללי משאיר פעמיים זה סבבה ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרמי- המשך
ד''ר איתי זיו10/06/2012הערותי.....
1. המשקלים שהנך מרים באימונים בהחלט מתאימים למתאמן מתקדם ורציני.! ראשית. רק מפתחי גוף מקצוענים ומתאמנים מתקדמים עובדים עם משקלים זהים ויותר כמובן.
2. מתאמן מתקדם מוגדר כאחד המבצע 6-5 אימוני כוח בשבוע או יותר ומחלק את גופו ל- 6- 3 חלקים. אזי כול קבוצת שרירים תופעל 2-1 פעמים בשבוע. הדבר תלוי רבות בעצימות האימון ובמתאמן עצמו. לעיתים מבצעים חלוקה ל- 3 חלקים ולעיתים ליותר. בעיקרון במידה וחלה נסיגה ביכולת ולא מתקדמים יש מקום לפצל יותר את הגוף וכמובן להקצות יותר מנוחה עקב כך.
3. מציע להשאיר את האימון כמו שהוא. בעיקרון מוצע להחליף תוכנית אימונים אחת לחודש וחודש וחצי בממוצע.
4. חשוב לבדוק האם האימונים נמצאים בהלימה למטרת האימון? האם הנך מתקדם או שומר על הרמה הנדרשת כמתוכנן? אם כן, אין בעיה כלל ועיקר . המשך כך וגוון מדי פעם את התרגילים ומספר החזרות וכן עשה שימוש בטכניקות אימון שונות מכיוון שבאמצעות כך ניתן למקסם את האימונים בכלל ולשפר יכולות גופניות. לדוגמה: סופר סט,, דרופ סט, סט מורכב, פירמידה ועוד.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגוב לאיתי זיו
רמי16/06/2012אני הייתי מתאמן 5-6 פעמים בשבוע
עכשיו עקב חוסר זמן אני לא יכול להגיע כבר קבוע 5 -6 אז יוצא לי להגיע בין 3 ל 5
אני משתדל לעשות כל שריר 1 לשבוע אבל לפעמים יוצא שאני מתכנן לבוא 5 פעמים ויוצא שאני בא פחות וזמני המנוחה בין אימון לאימון ארוכים דיברתי עם עופר קיס וגיל גרנות ועוד אנשים מהתחום והם אומרים שאם אני עובד בעצימות גבוה אפשר להשאיר את החלוקה עדיין ככה ושאפשר להגיע עד 10 יום מנוחה בין אימון לאימון על אותו שריר מה אתה חושב יש טעם לעבור אולי ל abc אני מעדיף להשאיר כל חלק בניפרד כי לדוגמא אחרי אימון רגליים כבד או גב כבד לוקח לגוף שלי זמן להתאושש
מה אתה חושב שזה בסדר או שחייב לעשות יותר מחלק אחד כל אימון אם אני לא מספיק תמיד הכל באותו שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)