מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בברךקובי13/05/2007
שלום אייל אני סובל מכאבים בברך כחמישה חודשים אחרי בדיקות וצילומים הבעיה היא בפיקה אמרו לי שאני צריך לחזק את הרגל את הארבע ראשי...אילו תרגילים יעזרו לי להיפתר מהכאבים שיש לי כול יום??? תודה קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק שרירי הרגליים
אייל ברוכים13/05/2007קובי שלום,
עלייך להקפיד על כמה כללים בתקופה הקרובה:
1. הורדת עומס מהברכיים- הימנע מעמידה ממושכת.
2. המנע מנעילה ויישור מלא של מפרק הברך בעמידה ובכלל.
3.הימנע מכפיפה בזווית כזו שהברכיים עוברות את קו האצבעות ואז יש עומס גדול על הפיקה.
4.הימנע מריצה עצימה ופעילויות אינטנסיביות.
5. שמור על תזונה נכונה ועשירה בסידן.
6. את אימוני הרגליים יש לעלות בהדרגתיות.
תרגילים לחיזוק הרגליים:
1. סקווט- כפיפה לאחור עד לזווית של 90 מעלות ועלייה עד לכמעט יישור מלא של הרגליים.
2. לאנ'צ / מכרע קידמי - פסיעה עם הרגל לפנים עד למצב שהברך האחורית כמעט נוגעת בקרקע
וחזרה בצעד אחד לאחור(תרגיל זה נועד גם לחיזוק היציבה ושיווי המשקל)
שני התרגילים הם תרגילים מובחרים והכי טובים לחיזוק שרירי הרגלים : ארבע ראשי, ישבן , דו - ראשי ירכי ותאומים.
אני ממליץ לך לעיין באתרים שמציגים תרגילים אלו בסירטו/ תמונה ע"מ שתבין יותר טוב איך מבצעים ותמנע נזק נוסף עקב אימון לא נכון.
בהצלחה . . .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)