לד"ר זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר זיו
    שבי
    09/06/2012

יצא לי לשאול את צוק קסטל על תוכנית אימון בפגרה לשחקן כדורגל,
    זו התשובה שקיבלתי:

כרגע עליך להתמקד בריצות קלות 3-4 פ"ש של עד 30 דק', להוסיף 2-3 פ"ש 6-8 ריצות מתגברות ל60 מטר ופעמיים בשבוע תרגילי כוח לפלג גוף עליון בחדר כושר ( לחיצת חזה, כתפיים, חתירה פולי וכו') או פשוט 3 סטים של עליות מתח, שכיבות סמיכה וכפיפות בטן. בנוסף הוא יכול להתחיל תרגילי טכניקה אישית עם הכדור. תרגילים פליאומטריים אינם משולבים בשלב זה של העונה מפני שהם דורשים כוח וכוח מתפרץ והגוף עדיין אינו מוכן להם.

בעוד 4 שבועות כשיתחילו האימונים עם המאמן יתחיל שלב המקדים לעונה שבו אימוני הכושר עולים לרמה גבוהה וכוללים אימוני כוח, מהירות ואימונים פליאמטריים ברמה גבוהה.

1.מה זה אומר ריצות קלות 3-4 פ"ש של עד 30 דקות, להוסיף 2-3 פ"ש 6-8 ריצות מתגברות ל60 מטר. מה זה הפ"ש הזה?
    2.אני לא מבקש ממך לחלוק על הדעה שלו אני רק רוצה לשמוע אם פחות או יותר אתה מסכים עם האימון שהוא נתן לי? הוא אומר שלא לבצע אימונים לכח מתפרץ בשלב הזה כי זה עדיין מוקדם, פחות או יותר אתה מסכים? ארי אתה תמיד בעד אימונים פליאומטריים.
    3.האם במקום 6-8 ריצות מתגברות ל60 מטר אפשאר לבצע אימון אינטרוולי ל100 מטר כאשר מבצעים ספרינט ל100 מטר ואז דקה ריצה קלילה X6-8 פעמיים או שזה לא אותו אימון?

תודה איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר זיו

הוספת תגובה

• לאופיר

ד''ר איתי זיו
    10/06/2012

הערותי....
    1. צור קסטל- פיזיולוג ומאמן כושר עתיר ניסיון שלמד בארצות הברית ובמקום אחר מבחינת הידע והניסיון של אנשי מקצוע רבים. כיום אגב, הוא מנהל את השיקום לב בבית החולים ברזילי באשקלון.
    2. פ"ש - פעמים בשבוע.
    3. אפשר כמובן לשלב ספרינטים ולאחר מכן התאוששות. במקרה זה ניתן לצאת לספרינט נוסף בעת שהדופק יורד לכ- 120 פעימות בדקה. העניין הנו העצימות הרבה של הספרינטים ומתי הם מבוצעים במהלך הפגרה. אם יש כבר בסיס מספיק רחב מבחינת הכושר הגופני אין בעיה כלל ועיקר לבצע ספרינטים.[השאלה הנה מספר הספרינטים. אימון שלם של ספרינטים הנו קשה מאוד ומצריך גם מנוחה של מספר ימים לאחר מכן בהם מבצעים אימונים קלים יותר. צריך לקחת זאת בחשבון. השאלה הנה גם ההסתגלות לפעילות גופנית. במידה והגוף לא ממש הסתגל למאמצים- הרי המתכון לפציעה הנו די ודאי.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד אפשרות

דורון
    19/06/2012

ניתן גם לקנות טרמפולינה גדולהואיכותית ולקפוץ עליה.
    זה משפר את הכושר הגופני, שורף קלוריות ולא צריך אפילו לצאת מהבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו