מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לאיתן קטןרונית14/06/2012
שלום, גיל 41 גובה 168 משקל 77 התזונה :
בוקר: 2 פירות ו2 כוסות נס, צהרים: פחמימות וסלט מנחה: 2 לחם קל וריבה ונס ערב: חלבונים וסלט ירקות לילה (רק אם רעבה) 2 לחם קל ןכף קוטג' התפריט נמסר לי ע"י דיאטנית. למען הכנות בשבת אני טיפה חורגת.
ספורט שמבצעת: -4 5 פעמים אירובי הליכה במשך שעה וחצי, 4 פעמים אנאירובי במשך שעה ורבע. בשישי שבת אני מבצעת לפחות 3 שעות ספורט שהם כלולים ברישום לעיל.
המטרה שלי כמובן להפחית משקל וגם לעלות מסת שריר. מה לדעתך אני צריכה עוד לבצע על מנת לזרז את הירידה? האם ישנם תוספי תזונה שיכולים לסייע? ואחרי כמה זמן יכולים לראות שרירים? וגם האם התזונה שלי נכונה לבניית שריר והאם אני צריכה לשתות חלבונים ? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאיתן קטן - תשובה
איתן קטן14/06/2012שלום מירי,
כמה דברים:
1) לא כל כך הבנתי את הרכב התפריט מבחינת הארוחות והרכב המזונות שהוא מכיל, אך אם ביקרת אצל דיאטנית אני משער שהתפריט הותאם לך אישית, רק חשוב מאוד לציין בפניה שאת עוסקת בפעילות ספורט אירובית ואנאירובית. זה פקטור חשוב מאוד להצלחת התהליך, מכיוון שהרכב אבות המזון משתנה בהתאם וכמו כן גם הצריכה הקלורית היומית.
2) לא ניתן להפחית במשקל וגם לעלות במסת השריר בו-זמנית, מכיוון שבשביל לרדת במשקל יש צורך לשמור על עיקרון הנקרא- מאזן קלורי שלילי (גירעון קלורי). כלומר, צריכת כמות הקלוריות קטנה מזו הנדרשת ע"י הגוף בכדי להתקיים. ואילו עבור עלייה במסת השריר נדרשת שמירה על עיקרון הפוך הנקרא- מאזן קלורי חיובי. כלומר, צריכת כמות הקלוריות גדולה מזו שנדרשת לגוף בכדי להתקיים. אני משער שכשפנית לדיאטנית ציינת בפניה שמטרתך הינה לרדת במשקל ולחטב את הגוף ולכן התפריט שלך הינו תפריט שהותאם עבור ירידה במשקל ע"י שמירה גירעון קלורי (כמובן, אם וצדקתי בנוגע למטרתך).
3) לכל אדם אחוז מסוים של מסת שריר בגוף, השאלה כמה היא מפותחת. אצל אנשים בעלי אחוז שומן גבוה, מסת השריר מכוסה ע"י השומן, אך עם הזמן במהלך תהליך הירידה במשקל אחוז השומן יורד אף הוא והשרירים נראים יותר לעין. ככל שתתקדמי יותר בתהליך, כך השרירים יבלטו יותר.
4) כפי שציינתי קודם, אם התפריט הותאם במטרה לרדת במשקל, לא ניתן יהיה לבנות שריר במקביל. אם היינו יכולים לעשות את הדברים בו-זמנית, זה היה מושלם :)
5) כל עוד שאת מצליחה להגיע לערכי החלבון הנדרשים לגופך- אין צורך בצריכת תוסף חלבון. כמו כן, תדאגי לדבוק בתפריט שהותאם לך בשילוב פעילות גופנית והתוצאות לא יאחרו לבוא. האמיני לי, הסובלנות משתלמת.
6) אחת לשבוע, 1-2 חריגות קטנות מהתפריט זה בסדר ואף מומלץ במקרים מסוימים, למען הנפש ולמען שמירת המוטיבציה שלך להמשך התהליך. בסופו של דבר, אנחנו בני אדם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
רונית18/06/2012תודה על תשובותייך המלאות!!!
כפי שהבנת אני הרבה בזמן בתהליך ויש כמובן צורך בהמון סבלנות עד להגעת משקל היעד. רציתי לדעת האם יש שורף שומנים שאתה ממליץ עליו או לחילופין אם לפני אימון אני אשתה קפה שחור כמה כפיות אני צריכה לשים בכוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפאין - תגובה
איתן קטן19/06/2012בכיף!
בעניין שורפי השומן- רוב שורפי השומן החוקיים מבוססים על קפאין. לקפאין יש יתרונות רבים לספורט כמו:
- תורם לעירנות מוגברת ובכך מסייע בריכוז
- מדכא עייפות, מעורר ומעלה את רמות האנרגיה ובכך תורם לך לבצע את הפעילות הספורטיבית בצורה עצימה יותר ולאורך זמן ממושך יותר, מה שמשפיע על ההוצאה האנרגתית (קלורית) בסוף האימון.
- שיפור הקואורדינציה
ותכונה נוספת שבגללה הוא מצוי בשורפי שומן רבים- הקפאין מנייד שומן מהתאים, אבל (ואבל גדול) הגוף איננו משתמש בשומן הזה למטרות של אנרגיה והשומן שהתנייד חוזר לתאים בחזרה. לכן בפועל, קפאין לא תורם ישירות לשריפת השומן אלא יכול למקסם תוצאות מהאימון ע"י שיפור בביצועים הספורטיביים מהסיבות שציינתי.
- כמות צריכת הקפאין הינו דבר דינאמי ואינדיבידואלי, מכיוון שכל גוף יגיב אחרת להשפעות שלו. מהסיבה הזו את תצטרכי לבדוק מה עובד הכי טוב בשבילך.
בכפית נס קפה יש בערך כ-70 מ"ג קפאין.
בכפית נס שחור (קפה בוץ) יש בערך 100-120 מ"ג קפאין, אך בפועל אנחנו לא נהנה מכל התכולה הזו, מכיוון שאנחנו לא שותים את הקפה שבתחתית, אלא בערך עם 70 מ"ג קפאין לכפית.
- אופן צריכת הקפאין הינה כ-30-60 דקות לפני האימון.
וטיפ לסיום- עם הזמן הגוף שלנו מפתח סבילות לקפאין, לכן מומלץ לבצע תקופות של "און-אוף" (יום כן, יום לא. 3-4 בשבוע כן ובשאר הימים לא) או לשתות קפאין רק בימי אימון ובשאר הימים להתנזר ממנו (כולל קולה, תה שחור וכדומה). אם ואת מבחינה שכבר עכשיו הגוף שלך לא מגיב לקפאין או שתעלי את המינון או שתקחי הפסקה מצריכתו למשך שבוע-שבועיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)