מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריפת שומנים לעומת סיבולתעדי18/06/2012
שלום,
תוכלו להסביר לי את התופעה הבאה?
ב-40 דקות על אליפטיקל (קרוסטריינר מסוג EFX של פריקור) אני שורפת 400 קלוריות במאמץ קל-בינוני.
ב-30 דקות על AMT (גם כן של פריקור) אני שורפת 400 קלוריות במאמץ גבוה יותר (אם כי אני לא נושמת בכבדות).
ב-AMT אני עובדת ברמת התנגדות גדולה יותר מאשר בקרוסטריינר, מכאן כנראה נובעים ההבדלים.
ידוע לי שהדרך הטובה ביותר לדעת רמת עצימות וכמות קלוריות ששורפים היא בשימוש במד דופק ובעבודה לפי דופק מטרה, אבל המכשירים נותנים לי מושג כללי.
לשאלתי - יכול להיות שב-AMT אני שורפת יותר שומנים בגלל המאמץ המוגבר, ובקרוסטריינר אני עובדת יותר על סיבולת?
לא ברור לי איך אני יכולה להשקיע פחות מאמץ ולשרוף אותה כמות של קלוריות, אם כי בזמן ארוך יותר.
אציין שהמטרה שלי היא לשרוף שומנים ולרזות, אבל כמובן גם לעבוד על סיבולת.
אשמח להסבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה...
עדי20/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריפת שומנים לעומת סיבולת - תגובה
שי אלנקרי20/06/2012שלום עדי,
אני אתן לך הסבר קטן בכדי שיעשה לך מעט סדר וייתן לך קצת יותר מושג לגבי הנושא:
בזמן פעילות מתונה מאוד וממושכת, רוב האנרגיה לעבודת השרירים מקורה אמנם בפירוק שומנים (אחוז גבוה יותר),
אך מכיוון שקצב הוצאת האנרגיה קטן, גם קצב פירוק השומנים איטי.
צריך לזכור שמטרת הפעילות גופנית (בשילוב הדיאטה) היא לסייע ביצירת מאזן קלוריות שלילי.
פחות חשוב מה מתפרק (מה "שורפים") בזמן הפעילות הגופנית, הכי חשוב שיוצרים מאזן קלוריות שלילי בחישוב היומי או השבועי, או במילים אחרות כמה קלוריות שורפים.
העיקרון של " פעילות גופנית לשריפת שומן לעומת " פעילות גופנית לשריפת פחמימות " הינו מוטעה בקרב מתאמנים רבים העוסקים בתחום ההפחתה במשקל . הם מאמינים כי מתאמנים המעוניינים להפחית את אחוז השומן מגופם צריכים להתאמן בעצימות נמוכה (בדופק נמוך ביחס לדופק המקסימלי שלהם) מכיוון שאז השומן הוא ספק האנרגיה העיקרי לפעילות (אחוז גבוה יותר יחסית מסה"כ האנרגיה הנצרכת בשעת הפעילות). למרבה הצער , הנחה זו מוטעית ביסודה – פעילות גופנית סדירה יעילה להפחתה במשקל מכיוון שהיא יוצרת גרעון קלורי מתמשך .
הדלק שנשרף ליצירת הגרעון הקלורי הזה ( שומן או פחמימות ) הינו משני. נכון להיום , אין מידע מחקרי המצביע על כך שהשימוש הסלקטיבי בשומן כמקור האנרגיה העיקרי בשעת המאמץ יוביל להפחתה משמעותית יותר בשומן הגוף בהשוואה לגרעון קלורי זהה שנוצר בעת " פעילות גופנית שורפת פחמימות ". לדוגמה , ספק רב שרץ יאבד יותר שומן באמצעות ריצה של 8 ק"מ בקצב איטי לעומת ריצה שכזו בתחרות , לשתי הפעילויות יש מחיר קלורי וצפוי ששתיהן תהיינה בעלות השפעה זהה על שריפת שומן הגוף . גם אם בזמן הפעילות מתפרקות יותר פחמימות משומנים, הרי בעקבות המאזן השלילי יקטן מאגר השומנים ובכך גם יביא לירידה במשקל.
עדיף יותר לשרוף 400 קלוריות שמתוכן כ- 40% ממאגרי השומן מאשר 200 קלוריות שמתוכן כ-70% ממאגר השומנים- תעשי את את החישוב.
בתהליך ההתאוששות לאחר מאמץ, שבו מנוצלים מאגרי הפחמימות בכבד ובשרירים, מתחדשים מאגרים אלו מן הפחמימות שבמזון. זאת אומרת שהפחמימות שנאכלות במזון לאחר ביצוע הפעילות מנוצלות כעת לחידוש המאגרים שלהן במקום להוות חומר גלם לייצור שומן. בסופו של התהליך כמות השומן בגוף לאורך זמן פוחת, גם אם רק חלק קטן ממנה התפרק דווקא בעת ביצוע הפעילות הגופנית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשי
עדי21/06/2012היי שי,
תודה רבה על ההסבר המפורט, אבל עדיין לא הבנתי...
אם מה שמשנה הוא כמה קלוריות שורפים, הרי שבשני המקרים אני שורפת אותה כמות של קלוריות. ואם זה ככה, נראה שהרבה יותר עדיף לשרוף אותן בפחות מאמץ. במקרה שלי זה מתבטא בתוספת של 10 דקות לאימון (40 דקות לעומת 30 דקות), לא נורא כל כך...
אלא שאני לא מרגישה שאני עושה פעילות גופנית כמו שצריך בצורה כזאת, ברמת עצימות נמוכה, אני מרגישה כאילו אני לא מתאמצת מספיק.
אולי אנסח את זה אחרת - אם אני רוצה להפחית במשקל, באיזו רמת עצימות כדאי לעבוד (ושוב, בהנחה שכמות הקלוריות שאני שורפת בשני המקרים היא זהה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)