מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגוף יודעגליה01/07/2012
השאלה שלי היא אם תמיד אומרים ש"צריך להקשיב לגוף", לאיתותים שלו לסימפטומים וכו''. אם כך אז מדוע מתעלמים מהגוף שמושך לכיוון של רילקס, של לא להתאמץ, של קאוץ פוטטו מה שנקרא. אני כבר עושה פעילות גופנית ואני אחרי הנקודה שאני צריכה לשכנע את עצמי שצריך לזוז. ובכל זאת השאלה הזו נשארה לי. האם יש לזה תשובה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגוף יודע - תגובה
איתן קטן01/07/2012שלום,
האורח חיים המודרני שמאפיין אותנו היום מלא בלחצים שונים וגם בשפע של הנאות. פעילות גופנית צריכה להיות כחלק בלתי נפרד משמירה על אורח חיים בריא, אך לפעמים היא דורשת מאיתנו לוותר על אותן הנאות. בתור אחד שחי את תחומי ספורט רבים כחלק בלתי נפרד מהחיים, אני יכול לומר לך שאין לכך תחליף. ברגע שאת מוצאת פעילות ספורט שאת אוהבת ונהנית לבצע אותה, את תבטיחי לעצמך שלל יתרונות בריאותיים כמו: שיפור סיבולת לב-הריאה, חיזוק שרירי הגוף, שיפור ביציבה (ע"י אימונים מסוימים), הפחתת לחצים נפשיים (דבר שפוקד את כולנו במציאות של היום), העלאת הביטחון העצמי, מניעת התפתחות של מחלות לב וכלי דם, ועוד...אני חושב שזה מספיק משכנע למה כדאי לך להמשיך ולעשות את מה שאת עושה, לא? :)
בעניין ההקשבה לאיתותי הגוף- כמובן שאין להתעלם מהם, אך נשאלת השאלה- האם האיתותים האלה נובעים מהצורך לשבת בחוסר מעש או אם את חשה צורך לנוח עקב עייפות מצטברת מהעבודה/ חוסר בשעות שינה/ חוסר התאוששות מלאה של הגוף מהאימון?
להתרגל לחוסר מעש ולשבת בבית הינו דבר קל ונוח, אבל לא בריא. לכן, אם זו הסיבה שגופך מאותת לך לשבת ולנוח, נסי לשמור על מוטיבציה גבוהה בעזרת גיוון בסוגי האימון והתרגילים, תהי חזקה ואל תסטי מהמטרה שלשמה התחלת להתאמן. תמיד זכרי שאת הצעד הקשה את כבר עשית- הצעד הראשון שהחלטת לקחת עצמך בידיים ולהתאמן.
בברכת שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)