עזרה מעופר קייס בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה מעופר קייס בבקשה
    שבי
    05/07/2012

עופר יש לי 2 שאלות על אימונים בפגרה לשחקן כדרגול. אשמח לשמוע דעתך עליהם.

1.דיברתי איתך כבר על הנושא הזה אשמח לשמוע עוד פעם דעתך.
    יש סוג אימוני ריצה עם התנגדות שספורטאים מקצועניים עושים.
    לדוגמא ריצה עם גומי שמחוברות אליו משקולות, או ריצה עם מצנח או ריצה כנגד גלגל שמחובר לשרשת לגוף.
    אני יודע שהאימון הזה הוא חשוב לספורטאים על מנת לשפר כח מתפרץ ומהירות, ולכן ניסיתי לבנות משהו.
    לקחתי שק מטר על מטר כמו שיש באתרי בנייה, קשרתי אליו חבל/גומייה, והכנסתי לשם משקולות עגולות של 7 וחצי קילו ועוד אבנים גדולות שיוסיפו התנגדות ומשקל, את החבל/גומייה קשרתי מסביב לאגן והתחלתי לעשות אימון ספרינטים של 15-20 מטר.
    אני יודע שכדאי לעשות אימון כזה כנגד גומייה הקשורה לגדר לדוגמא.
    האם לדעתך אני ישפר מהירות בעזרת התרגיל?תוכל להסביר מדוע כן/לא?
    2.מדוע פעם שעברת ששאלתי אותך על נושא זה אמרת לי לעשות לאחר הריצה עם ההתנגדות ריצת ספרינטים רגילה?אמרת משהו כמו על כל הכבדה צריכה להיות הקלה?מדוע זה חשוב?

3.שאלה אחרת-
    מה דעתך על האימון הבא לשחקן כדורגל בן 22 שנמצא בכושר לא רע .
    האימון אינטרוול הולך ככה:
    ריצה מהירה(כמה שיותר) למרחק של 300/350 מטר, ואז התאוששות אקטיבית(ריצה קלה) ל60 שניות, ואז עוד פעם יציאה מהירה למרחק 300/350 מטר ואז עוד פעם התאוששות אקטיבית לדקה.
    אשמח לכל הערה והארה

תודה רבה עופר ימלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה מעופר קייס בבקשה

הוספת תגובה

• השלמה לשאלה השלישית

שבי
    05/07/2012

באימון אינטרוולים אני מבצע בין חמש ל10 חזרות של 350 מטר מהר ודקה קל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עופר??

שבי
    10/07/2012

היי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה מעופר קייס בבקשה - תגובה

עופר קיס
    10/07/2012

1. כן ישפר - שמור על טכניקת ספרינט עם עבודת ידיים חזקה ודחיפה חזקה ומהירה מהקרקע ושמור על ברך גבוהה להגדיל צעד
    התאושש דקה בין כל יציאה
    2. אחרי שמעמיסים על השריר והתוצאה היא מהירות תנועה מהירה יותר חשוב לנוח מעט ולבצע ללא ההכבדה- כך מערכת העצבים תוכל לחזור וליצר תנועות במהירות גבוהה
    3. אימון קשה אך אפשרי - התאוששות פי 2 זמן ממשך ביצוע הספרינט והספרינט לא 100% אלא כ 90 אחוזים מהמהירות. בצע 3-4 כאלו ואז התאושש בריצה קלה כ 7 דקות ואם תרצה תנסה שוב
    אם אתה מרגיש את הירך האחורית או התאומים לקראת כיווץ - הפסק מיד למניעת פציעה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו