לאיתי זיו עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאיתי זיו עזרה
    שבי
    08/07/2012

שלום איתי,
    בזמן האחרון,גם באימונים של הכדורגל וגם כאשר אני משחק בשכונה יש לי תופעה מוזרה: כל פעם שמישהו בועט לשער, אני שם את כף הרגל כדי להגן על הכדור וכאשר בכדור פוגע לי בנעל אני מרגיש שהקרסול מסתובב קצת.
    הכאב לפעמיים נסבל להמשך האימון, ולפעמיים הכאב עובר רק אחרי 48 שעות. זה פשוט קורה לי יותר מדי בזמן האחרון. כמובן שאני שם קרח שאני חוזר הביתה.
    1.מה לדעתך זה יכול להיות? האם הקרסול נחלש?(זה קורה לי ב2 הרגליים אני חושב)

אמרתי את זה למדריך בחדר הכושר והוא נתן לי לבצע את התרגילים הבאים על בוסו כי זה מה שיש לנו בחדר הכושר.

סקוואט עם מוט על בוסו עם משקל בינוני על גבי בוסו.
    תרגיל שני: לעמוד על בוסו 30 שניות עם רגל ישרה.
    תרגיל שלישי: אותו דבר לעמוד על רגל אחת עם עיניים עצומות.
    תרגיל רביעי: לעשות סקיפינג למספר שניות ואז לעמוד על רגל אחת 12 פעם כל רגל.
    אששמח לשמוע דעתך על התוכנית הספציפית הזו
    2.האם תכונית כזו בתוספת תרגיל אחד או שניים יכולים לעזור במנית פציעות של שחקן כדורגל?אשמח אם תסביר.

3.אמרת שאימון כח לא צריך להיות יותר משעה. אימון הכח לוקח לי 55 דקות בערך.
    האם יש בעיה להוסיף בסוף האימון 15 דקות/20 דקות עבודה על בוסו? כי אם אני יעבוד אז האימון יגיע ל70 דקות לערך?לא יגיע למצב של קטבולי?
    תודה רבה איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאיתי זיו עזרה

הוספת תגובה

• איתי?

שבי
    08/07/2012

?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאופיר

ד''ר איתי זיו
    09/07/2012

הערותי....
    1. שאלה מעניינת וחשובה.
    2. חשוב לבצע תרגילים מתאימים לחיזוק הקרסול אל רק שיש בעיה אלא על בסיס קבוע במיוחד שמדובר על מקצועות הכדור.
    3. ניתן לבצע 3-2 אימונים בשבוע פונקציונליים לחיזוק הקרסול. אימון זה יהיה חלק מהאימון העיקרי או בנוסף לו.
    4. התרגילים שניתנו הנם לגיטימיים. 4-3 תרגילים יספיקו ומדי 3 שבועות להחליף תרגילים.
    4. תרגילים לדוגמה נוספים- הליכה בחול הים העמוק ללא נעליים, על צידי כף הרגל החיצונית, פנימה, עקבים, ריצה בחול ים עמוק מקטעים קצרים, יחף, מכרעים תוך כדי הליכה לפנים וכדומה. בחדר הכושר לנסות לעשות סקווט על בוסו עם רגל אחת יחף, על פיתה כנ"ל, מכרעים על בוסו או פיתה- רגל קדמית נמצאת על האביזר. בתרגיל לחיצת רגליים, להניח כפות רגליים על המשטח ומדי לחיצה דוחפים המשטח , מנתקים כפות רגליים ומחליפים מיקומן.
    5. לגבי תהליכים קטבוליים - אין בעיה אם מדובר באימונים פונקציונליים. תהליכים קטבוליים הנם רלבנטיים שמדובר באימוני כוח עצימים, היפרטרופיה ועוד.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשבי

ד''ר איתי זיו
    12/07/2012

ראה תגובה מלפני מספר ימים עבור אופיר. זה עבורך. בטעות רשום אופיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו