השקילה האחרונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השקילה האחרונה
    עמית
    09/07/2012

היום נשקלתי הורדתי 600 גרם בשלושה שבועות.
    בשבועיים הראשונים הורדתי 4 קילו אחר כך 2 קילו ועכשיו 600 גרם
    המסלול הליכה הרגיל שלי 5.5 ק"מ בעבר היה לוקח לי שעה ועשר דקות היום בערך שעה,
    אין ספק שהכושר הגופני שלי עלה אבל הגוף לא שורף קלוריות(שומנים)
    כמו בעבר.
    יש למישהו איזה הסבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השקילה האחרונה

הוספת תגובה

• השקילה האחרונה - תגובה

איתן קטן
    09/07/2012

היי עמית,

קודם כל, כל הכבוד על השיפור בכושר הגופני!
    שנית, התופעה שאתה מציין הינה שכיחה ואין סיבה לדאגה. הגוף שלך שורף קלוריות בכל רגע נתון, ובינהן גם שומן. עם זאת, קצב הירידה במשקל איננו במגמה שווה, אלא הופך ונהיה איטי יותר וזאת בשל האטה בקצב חילוף החומרים הבסיסי, דרישה קלורית (ע"י הגוף) נמוכה יותר שבדר"כ מצריכה גירעון קלורי גדול יותר, כיוון שככל שתשקול פחות, כך הצריכה הקלורית היומית פוחתת. חשוב לציין- שזה רלוונטי אם ואתה במעקב מקצועי או אישי, כלומר אוכל באופן מסודר. לכן אשאל- האם אתה נמצא במעקב תזונתי כלשהו/ אוכל באופן מסודר?

המשך יום מוצלח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון כרגע אני לא תחת מעקב

עמית
    10/07/2012

כרגע אני לא נימצא תחת מעקב היום הלכתי למאוחדת כדי לבקש דיאטנית,
    הרופאה לא הרגישה בטוב וביטלו את התורים,
    המזכירה שם אמרה שאני יתקשר מחר והיא תקבע לי תור אצל דיאטנית
    בכל מקרה התזונה שלי די רגילה בבוקר אני לא חש ברעב לפעמים יוגורט
    בצהוריים אני אוכל ארוחה גדולה בערב לעיתים נדירות משהו קטן,
    בערב לאחר ההליכה אני לא אוכל אולי נס קפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון כרגע אני לא תחת מעקב - תגובה

איתן קטן
    10/07/2012

עמית, אם אינך נמצא במעקב כלשהו, לא ניתן לדעת היכן אתה נמצא בתהליך. מה שבטוח הוא שירידה במשקל איננה מתרחשת באופן קבוע ואין סיבה לדאגה, כל עוד אתה ממשיך לרדת במשקל. הכוונה היא- שברוב המקרים כאשר אדם נמצא בתהליך ירידה במשקל, בתחילת התהליך הירידה תתבטא בקצב מהיר יותר מאשר בהמשך החודשים הבאים, עקב שינוי בתהליכים פזיולוגיים מסוימים. בנוסף, ככל שתפחית יותר במשקל הגוף, ככה הירידה שלך תהיה מתונה יותר בגלל שמסת השומן בגוף פוחתת. ככל שמסת השומן פוחתת- ככה לגוף קשה יותר לנצל אותו למטרות אנרגיה.
    בשורה התחתונה, יהיה חכם לחכות לפגישה עם הדיאטנית על מנת שתקבל הכוונה מקצועית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה שלי

עמית
    10/07/2012

זאת אומרת שעם הזמן אני יצטרך להיתאמץ יותר כדי להוריד את אותה
    הכמות הקלורית או המשקל?
    ועוד שאלה קטנה מה ההבדל בין שריפת שומן לשריפת קלוריות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה שלי - תגובה

איתן קטן
    11/07/2012

עם הזמן אתה תצטרך להפחית את הערך הקלורי שאותו אתה צורך או להעלות את משך/ עצימות הפעילות האירובית ובכך להגדיל את מספר הקלוריות הנשרפות-> גירעון קלורי גדול יותר. אם תתאמץ יותר להגיע לגירעון קלורי גדול יותר (לא גדול מדיי, כי זה יביא לתוצאות הפוכות)- אתה תרד במשקל.

ההבדל בין שריפת שומן לשריפת קלוריות הוא- ששריפת קלוריות מורכבת משימוש במאגרי אנרגיה שונים (פחמימות, שומנים וחלבונים). שריפת שומנים- הכוונה לקלוריות הנשרפות משימוש חומצות השומן לשם ביצוע אותה הפעילות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי

עמית
    13/07/2012

הבעיה אצלי שיש לי אחוז שומנים גבוה,
    האם הליכה היא הפיעולת הטובה ביותר לשרוף שומנים?
    או שבעצם אני צריך לשרוף קלוריות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי - תגובה

איתן קטן
    13/07/2012

הליכה היא פעילות טובה לשריפת שומנים, אך לא תמיד הכי טובה, מכיוון שזה תלוי במתאמן עצמו, במשתנים כמו: האם מדובר על מתאמן מתחיל או מתאמן מתקדם? האם יש לו עודף משקל גבוה? אם התשובה לשאלה הראשונה והשניה הינה חיובית, ההמלצה תהיה- הליכה בקצב הדרגתי מאימון לאימון.

ובכללי- לריצה יש יתרונות רבים על פני הליכה, אבל יש גם חסרונות (כמו סיכון גבוה יותר להיפצע). אם נתעלם לרגע מהחסרונות, אז X זמן ריצה מול X זמן הליכה איטית או מהירה, יהיה לטובת הריצה וזה מתבטא בשריפה קלורית גבוהה יותר במהלך האימון וגם לאחר האימון, במהלך ההתאוששות (שגם היתרון מובהק יותר).
    חוץ משריפת שומן, בריצה ניתן להשיג שיפור גדול ומהיר יותר בסיבולת לב הריאה והכושר הגופני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו תמיד תודה

עמית
    13/07/2012

האמת שאני מעדיף הליכה מהירה מפני שאני יכול ללכת זמן רחב יותר
    אני מעריך שריצה קלה יקח לי כ10-15 דקות.
    בנוסף קראתי מחקר שעשו בארצות הברית שזמן הפעילות הגופנית
    עדיף/רצוי על פעילות "קשה יותר" לאורך זמן קצר יותר,
    כלומר שעדיף לעשות פעילות של טווח רחב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עריכה

עמית
    15/07/2012

"האמת שאני מעדיף הליכה מהירה מפני שאני יכול ללכת זמן רחב יותר
    אני מעריך שריצה קלה יקח לי כ10-15 דקות.
    בנוסף קראתי מחקר שעשו בארצות הברית שזמן הפעילות הגופנית
    עדיף/רצוי על פעילות "קשה יותר" לאורך זמן קצר יותר,
    כלומר שעדיף לעשות פעילות של טווח רחב יותר."

האם יש בסיס לדבר הזה קראתי את זה איפה שהו באינטרנט,
    האם הליכה של שעה טובה יותר מריצה של חצי שעה,
    מבחינת שריפת קלוריות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עריכה - תגובה

איתן קטן
    16/07/2012

אין פעילות הטובה יותר מפעילות אחרת כשמדובר על שריפת קלוריות מכיוון שזה תלוי במרחק שאותו אתה הולך/ רץ ובעצימות. אם שאלתך היתה עבור ריצה או הליכה לאותו המרחק- קצב הקלוריות שיישרפו יהיה זהה, אך ההוצאה הקלורית בסופו של דבר תהיה לטובת הריצה וזאת בשל הוצאה אנרגטית גבוהה יותר במהלך ההתאוששות שלאחר האימון.

בברכת שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עמית
    16/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו