מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאיתי זיו בבקשהשבי14/07/2012
לפני שנה שמתי לעצמי דגש לשפר את הניתור שלי בשביל הכדורגל.
עבדתי בפגרה חזק מאוד מאוד מאוד על תרגילים מתפרצים בחדר הכושר עם משקל, תרגילים פליאומטריים עם ובלי משקל עבודה חזקה על זוקפי הגו וחיזוק כללי של שרירי הרגליים וכו'.
הרגשתי שיפור בניתור שלי במהלך השנה,וגם כדי לשמור על היכולת ניתור המשכתי לעבוד על הניתור.
לפני חודשיים נגמרה לנו הליגה והפסקתי לעבוד על הניתור עם תרגילים לכח מתפרץ ועל תרגילים פליאומטריים.
כמובן שלא הפסקתי לעבוד בחדר הכושר והמשכתי לחזק את הגוף והרגליים אבל לא על מנת לשפר ניתור.
בשבוע האחרון לקראת תחילת העונה התחלתי לעבוד עוד פעם על שיפור הניתור,תרגיל כח מתפרץ בחדר הכושר, ותרגילים פליאומטריים וחיזוק זופקי הגו והבטן במיוחד(כמובן שגם לא הזנחתי גוף עליון).
השאלה שלי:
האם כאשר לא עבדתי ספציפית חודשיים על שיפור הניתור אז יכולת הניתור שלי ירדה?
תודה רבההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתי?
שבי18/07/2012??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשבי
ד''ר איתי זיו19/07/2012הערותי...
1. יכולות גופניות יורדות בעת שלא יוצרים גירוי מתאים. לכן חשוב לבצי אימונים מתאימים לשם כך, אמנם יכולת אנאירובית יורדת באופן איטי משמעותית לעומת יכולת אירובית אך חשוב לקחת זאת בחשבון ולא להזניח תקופה ארוכה אימונים אנאירוביים.
2. אימונים שניתן לעשות בתקופת הפגרה הנם קפיצות בחבל, אימוני מדרגות, אימוני כוח מירבי בחדר הכושר וכדומה. כול זאת 2-1 פעמיים בשבוע בנוסף לאימונים הרגילים כמובן. כך מפעילים סיבי השריר הלבנים ושומרים על יכולת טובה בפגרה.
3. לגבי ירידה ביכולת צריך לבדוק זאת. ראה מה הניתור והיכולת הגופנית שלך כיום ולפי זה ניתן לאמוד המצב.
4. חשוב בפגרה מאוד לשמור על משקל הגוף והרכב גוף תקינים. לא אחת בשל אי ביצוע אימוני סדירים ספורטאים עולים במשקל ואחוזי שומן והדבר כמובן פוגע ביכולות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)