לאיתי זיו או מישהו אחר עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאיתי זיו או מישהו אחר עזרה
    איתמר
    15/07/2012

אני מתאמן כ 3 שנים 3-4 אימונים בשבוע כל אימון שני שרירים אימון חזה ויד אחורית
    אימון גב ויד קדמית ואימון רגליים וכתפיים

עכשיו אני טס לשבועיים ולא יודע כמה פעמים בשבוע אני יתאמן אני ישתדל שלוש אבל יש מצב אני יתאמן גם רק פעם או פעמיים

מה לעשות להשאיר את התוכנית כמו שהיא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאיתי זיו או מישהו אחר עזרה - תגובה

איתן קטן
    15/07/2012

היי,

אני מבין שאתה עובד לפי תוכנית חלוקה ABC, כאשר בכל שבוע אתה נותן דגש נוסף לאימון נוסף לפי הסדר. אם תצליח למצוא זמן פנוי ולהתאמן 3 פעמים בשבוע, אין סיבה להחליף תוכנית. אם לא תמצא זמן והאפשרות היחידה שלך היא אימון עד שני אימונים בשבוע - מומלץ לעבור לתוכנית A, כלומר תוכנית אימון עבור כל שרירי הגוף באימון אחד.

בנוסף, אני משער שאתה (כמתאמן מתקדם) מודע לכך שמדיי תקופה רצוי לתת לגוף מנוחה מהאימונים האנאירוביים או לפחות להפחית עצימות, וזאת בשל העובדה שהגוף שלנו לא תמיד מתאושש 100% מהאימונים השגרתיים. לכן אם אינך דואג למנוחה שכזו, אתה יכול לנצל חלק מתקופת שהותך בחו"ל לטובת ההתאוששות.
    בנוסף - חשוב יותר מכל לשמור כמה שיותר על תזונה נכונה במהלך החופשה. שילוב של תזונה נכונה עם 1-3 אימונים בשבוע לבמשך שבועיים לא תסכן את מסת השריר שצברת עד כה.

חופשה מהנה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתן קטן

שמעון
    16/07/2012

תודה עזרת לי מאוד אני יעשה אימונים על כל הגוף וישתדל לבוא 3 פעמים בשבוע

אממ ועוד משהו קטן שאני חושב תקן אותי אם אני טועה גם אם אני ישאיר את החלוקה אותו דבר ולא יבוא 3 פעמים לא יקרה כלום כי מניסיון היו שבועות לפעמים שפיספסתי ובאתי פעמיים ולא ירדתי במסה איך זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתן קטן - תגובה

איתן קטן
    16/07/2012

היי, בשמחה!

לשאלתך- פירוק שריר לא קורה ביום אחד ובתקופות קצרות, כל עוד אתה שומר על תזונה נכונה או לפחות דואג לשמור עליה כמה שיותר. בנוגע למקרה הספציפי שלך - שבוע-שבועיים ללא אימונים סדירים לא יפגעו לך במסת השריר שצברת, אבל כן עלולים לפגוע בכוח.
    בנושא החלוקה- כמו שאמרתי קודם לכן, כך או כך אתה לא תרד במסת השריר, אבל כן תוכל לייעל את היתרונות מהאימון אם תדאג לבצע 2 אימוני A, מאשר שני אימונים מפוצלים עבור קבוצות שרירים שונות. ושוב, חשוב יותר מכל- לנסות ולשמור שם על תזונה מתאימה.

חופשה מהנה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו