לאיתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאיתי זיו
    איתמר
    17/07/2012

לעופר אני מתאמן כ 5 שנים הייתי מתאמן 5 פעמים בשבוע עכשיו עקב חוסר זמן אני מפספס אימונים אז במקום לעשות שריר אחד באימון התחלתי לעשות שני שרירים כל אימון הבעייה שאם יוצא לי פעמיים בשבוע אותו שריר אני מרגיש עומס כי אני עושה סקוואט כבד ודדליפט כבד אז עדיף לחזור לעשות כל 7-10 יום מנוחה לשריר?
    או שלהשאיר 4-7 מנוחה פשוט שיוצא לי 4 אני מרגיש שהשריר עדיין לא התאושש לגמרי

פשוט אם אני עושה תוכנית abc ומגיע 5 פעמים אני מרגיש שהשרירים לא התאוששו כמו שצריך ואני לא יכול לעבוד בעצימות גבוה כמו בשריר 1

והבעייה שאני עושה שריר 1 אם אני מגיע 3 פעמים זה לא מספיק?

מה ההמלצה מכמה פעמים בשבוע אפשר לעשות שריר באימון?
    ומה אתה ממליץ לי

המטרה שלי היא שימור המסה פלוס עלייה אבל שכאילו נגיד אם אני בא 3 לשמור ואם בא יותר אז לעלות אבל לפחות לשמור ואם יש לי זמן באותו שבוע אז לתת יותר אימונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאיתי זיו

הוספת תגובה

• תגובה לאלפסי

ד''ר איתי זיו
    18/07/2012

מוסיף:
    1. אימון של שריר אחר באימון משמעו הנו חלוקה של הגוף ל- 6 חלקים (!!!!). מיועד למפתחי גוף מקצוענים.
    2. במידה ואין התאוששות בין האימונים בהחלט יש מקום לחלק את התוכנית יותר. כמו כן, הנך יכול לפצל את הרגליים ואת הדדליפט וכפיפת הברכיים לעשות ביום אחר ולא עם שאר התרגילים. כך תפחית עומס באופן ממשי.
    3. אם יש זמן במהל השבוע אזי בצע 6-5 אימוני כוח בפיצול מתאים. חשובה אגב מאוד מאוד התזונה. במיוחד ברמות כאלו של אימון.
    4. מספר החזרות ועצימות האימון גם מאוד חשובים. 15-6 בממוצע ועצימות גובהה באימון הכרחיים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו

איתמר
    18/07/2012

לא הבנת אותי

אני יש שבוע שאני מגיע 5

ויש שבוע שמגיע 3

לא יודע מראש משתדל לבוא 5 פעמים אבל מפספס עקב העבודה

ניסתי לעשות שני שרירים כל אימון שככה אני מספיק בטוח את כל הגוף אבל מה שקורה שאם אני בא 5 פעמים יוצא לעשות כל שריר 2 פעמים בשבוע ואני מרגיש שהוא לא התאושש עדיין כי אני מרים משקלים כבדים

אז מה מומלץ שני שרירים באימון או שריר 1 אם אני בא בין 3-5 פעמים בשבוע בדרך כלל 5 לפ]עמים מפספס אימון או 2

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    19/07/2012

מציע 2 סוגי תוכניות אימונים. האחת של 5 פעמים בשבוע והשנייה של 3. זו של ה- 5 שתפוצל ל- ABC ואילו של ה- 3 פעמים תפוצל ל- AB. לפי מספר הפעמים בשבוע יופעלו יותר/פחות קבוצות שרירים בכול אימון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו תגובה

שמעון
    21/07/2012

אני לא מבין למה אומרים ש
    1-3 פול בודי
    3-4 ab
    5-6 abc

אני אישית הייתי עושה תקופה abcde כל יום שריר אחד והתקדמתי הרבה יותר

5 אימונים בשבוע

עכשיו עקב חוזר זמן ירדתי ל בין 3 ל 5

ושאני עושה לדוגמא abc על 5 אימונים אני מרגיש יותר מידיי עומס פעמייים סקוואט ופעמיים דדליפט באותו שבוע זה לא יותר מידיי?

לדוגמא אני מרים ביום א סקוואט 140 קילו

אז יום רביעי השריר לא התאושש עדיין לגמרי

מה שאני עושה זה ככה נגיד אם באתי 3 פעמים בשבוע

יום א רגליים
    יום ג חזה
    יום ה גב

שבוע אחרי זה מתחיל בכתפיים יום א

אחרי זה ידיים ואז מתחיל סבב חדש זה בסדר?

או שחייב לעבוד abc ?

ומכמה פעמים בשבוע אפשר לעבוד בתוכנית abcde?
    יש לי חבר שעובד abcde ובא 4 פעמים בשבוע וממש מפקדם ומתפתח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תגובה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    22/07/2012

הערותי....
    1. ניתן לקיים מנוחה 7 ימים אך הדבר מתאים בעיקר למפתחי גוף מקצוענים המתאמנים בעומסים גבוהים מאוד. למתאמן ממוצע או בינוני- מתקדם המנוחה הנה ארוכה מדי ולא יהיה אפקט אימון.
    2. ניתן כמו תמיד לנסות ניסוי וטעייה. לפי זה למתאמן מסוים יתאים 7 ימי מנוחה ואילו לאחר ממש לא.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

איתמר
    22/07/2012

אני בא בין 3 ל 5 פעמים בשבוע

ועובד כל אימון שריר אחד

הדבר אפשרי?

אני פשוט מרגיש כשאני עושה שריר אחד אני יכול לקרוע אותו טוב יותר

וכשאני עושה שתיים אז לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

ד''ר איתי זיו
    23/07/2012

על המקובל בתורת האימון לגבי אימוני כוח אימון של קבוצת שרירים אחת בשבוע ומנוחה של שבוע שלם עד שמפעילים אותה שוב מצריכה שמירה על כמה כללים חשובים כמו: מספר סטים רב דיו, עצימות אימון מאוד גבוהה וכדומה. במידה והנך מתאמן 3 פעמים בשבוע סך הכול הרי לא ניתן להפעיל רק קבוצת שרירים אחת בכול אימון מכיוון שיש 8 קבוצות שרירים.
    בכול מקרה חשוב לא לעבור שעה אימון לא כולל אירובי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה אחרונה לאיתי זיו

איתמר
    25/07/2012

אבל לדוגמא באימון גב אני עושה דדליפט אז זה עובד גם על רגליים וטרפז לא רק על גב
    וחזה עובד גם על יד אחורית וכתף וגב על קדמית וכתף אחורית

פשוט אני עושה תרגילים כבדים וקשה לי לעשות שני שרירים באימון חזק

אם אני יודע מראש שאני בא 3 פעמים אני עושה כל אימון שני שרירים[

דברתי גם אם אנשים מהתחום ואמרו לי שאנשים מתקדמים יכולים בשביל שמירה על המסה לעשות שריר עד פעם ב 10 ימים והגוף לא יפרק אותו הם טועים?

אם אני יעשה את השיטה הזו אני יאבד את המסת שריר שצברתי?

קצת נתונים

שוקל 95 קילו על 11 אחוז שומן מטר 80

ומרים משקלים כבדים יחסית

לחיצות חזה 140
    דדליפט 200
    סקוואט 140

פשוט אם אני עושה שני שרירים אני לא יכול להרים את המשקלים האלה לוותר על העצימות ולתת שני שרירים באימון?

או אפשר להשאיר אימונים בעצימות גבוה פשוט התדירות תיהיה נמוכה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלפסי

ד''ר איתי זיו
    26/07/2012

פעם ב- 10 ימים להפעיל קבוצת שרירים, לא סביר ולא מקובל בתחום האימון א יש מקרים כמובן יוצאי דופן ובמידה והנך חש שחלה התקדמות או לפחות שמירה על הקיים - המשך כך.
    המקצוענים אגב, מפעילים קבוצת שרירים פעם בשבוע. לדוגמה" חזה, גב, כתפיים, רגליים, זרועות, בטן וכדומה.
    בכול לפי הנתונים שציינת הנך ברמה גבוהה ממש. הן מבחינת המשקלים המורמים וכן מבחינת הרכב הגוף.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי זיו

שמעון
    30/07/2012

אוקיי הבנתי עברתי ל abc

חזה טרייספס

גב בייספס

אגליים כתפיים

עכשיו בגלל שיוצא לי יום אחרי יום זה לא בעייתי ויכול להיות אימון יתר כי אפם אני עושה חזה בראשון אז ברביעי אני עושה עוד פעם ואם אני עושה כתפיים יום אחרי זה עושה שוב חזה יש עומס על האנטריור דלתואיד ועל הטרייספס?

זה בסדר לעשות abc ולבוא 5 פעמים בשבוע

הקטע שאני בא בין 3-5 אז עדיף abc מאשר abcde?

כי abcde חייב 5 כל שבוע נכון ואי אפשר לבוא פחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי זיו - תגובה

ד''ר איתי זיו
    04/08/2012

5 אימונים בשבוע וחלוקת הגוף ל- ABC אין בעיה כלל ועיקר וניתן כמובן להתקדם באופן ממשי. פיצול רב יותר מצריך מספר אימונים רב יותר.
    חלוקה ל- 4-3 חלקים חייבת להיות במספר אימונים מתאים מכיוון שמודבר באימונים קשים במיוחד ועצימות הקרובה ל- RM או ביצוע תרגילים ב-RM כלומר כישלון חיובי.
    לגבי שאלת ביצוע תרגילי חזה ולמחרת כתפיים , כול מקרה לגופו. מציע לבדוק את ההתקדמות על ציר הזמן ואז להחליט מה תוכנית האימונים המומלצת מקדמת ביותר.
    בברכה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו