מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיפור כושר גופני ויכולת פיזיתשלומי18/07/2012
שלום , לפני כחצי שנה השתחררתי משירות צבאי שם העליתי (כלוחם) משהו כמו 15 קילו , כשאני שוקל קצת יותר מ86 ק"ג , גובהי 1.78 , מיד עם החפש"ש שיניתי את הרגלי האכילה שלי והתחלתי לרוץ(על הליכון) , באינטנסיביות גבוהה , כשהתחלתי ב4 ריצות בשבוע ואיזנתי את זה אחרי כחודש ל3.
התחלתי בריצה למרחק 5 ק"מ שלקחה לי 30 דק' והתקדמתי כך שאחרי חודשיים רצתי 7 ק"מ ב32:45 ויכולת לריצה של אפילו 9 בקצב קל-בינוני , על כל ריצה שעשיתי הוספתי "הליכת שחרור" של עוד כמה ק"מ.
בחודשיים הראשונים הורדתי כ-8 ק"ג והגעתי למשקל של 78-79 , אך לאחר מכן התחלתי קורס שגרם לי להתעצל בעיקר ולהפסיק להתאמן.
שמרתי על הרגלי התזונה שלי ובלי יותר מדי פעילות משחקי טניס מדי פעם, הורדתי במהלך שלושה חודשים אלו עוד כ3-4 קילו למשקל של 74-75 ק"ג.
בשבוע האחרון החלטתי לחזור להתאמן , גם לשם עצמי וגם לשם הרצון שלי לעבור קורסים שדורשים כושר גופני גבוה.
ביום ראשון האחרון רצתי , בקושי הצלחתי לסיים 4 ק"מ וסיימתי עם שרירים תפוסים , עכשיו שאלתי היא אם אני רוצה לשפר את הכושר הגופני מבחינת סיבולת מה מומלץ לעשות? כשאני מעוניין בין היתר אולי להוריד עוד 2-4 ק"ג.
ובנוסף אני מעוניין לשפר את היכולת שלי בתרגילי הכח , מה מומלץ לי לעשות ואם זה שאני רוצה לעשות גם ריצות רבות יפגע בשיפור בתחום הזה?
דבר אחרון , אני חייב להשתפר במתח , כשכרגע אני לא מסוגל לעשות אפילו אחד ונורא קשה להתחיל להתאמן על משהו כשאת התרגיל עצמו אני לא מצליח לבצע , איך אני יכול לשפר את התחום הספציפי הזה (שיטות ? אולי תרגילים אחרים שעובדים על אותם שרירים?) , לגבי החבר במתח שמחזיק ומרים , את רוב האימונים אני עושה לבד כך שזה פחות הפתרון בשבילי.
מצטער על הסיפור רקע המייגע קצת , אני פשוט לא ידעתי אם זה יהיה רלוונטי לתשובות שאני אקבל אז החלטתי לכתוב , כמו כן כל השינויים שעשיתי בין אם באכילה או באימונים לא היו בהתייעצות עם איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי?
שלומי18/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור כושר גופני ויכולת פיזית - תגובה
עופר קיס18/07/2012שלומי שלום
אין כללים קשיחים
העלה בהדרגתיות את משך הריצה כל ריצה כ 3 - 2 דקות. לאחר שתגיע לחצי שעה בקצב חמוד, תתחיל לשנות קצבים תוך כדי ריצה ( קל, מהניר, בינוני, קל ) ושמור על אותו הזמן / מרחק
לגבי הירידה במשקל - רק בשינוי תזונתי מתון!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! רק אם אפשר עזרה בנושא המתח
שלומי18/07/2012איך אני יכול לשפר את המתח , כשכרגע אני לא מסוגל לעשות אפילו אחד בודד כמו שצריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! רק אם אפשר עזרה בנושא המתח - תגובה
עופר קיס20/07/2012שלומי שלום
עמוד עם כסא ליד המתח, קפוץ בזהירות מהכסא למתח ורק לאט עד למצב יישור ידיים
עלה על הכסא שוב ושוב רד לאט ללא הכסא
בצע 5 חזרות נוח 3 דקות בצע שוב
אם כאבים חדים קשה מדי אם טוב אז לאט להאט את מהירות הירידה
יום כן יום לא
לאט תוכל לבצע מתח לבד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)