מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצה מהירה ושריפת שומןשי18/07/2012
שלום רב,
אני עוסק בריצות מהירות באופן קבוע, כ12 קמ"ש,כנראה באחוזי דופק של 75-85% (סיבולת לב ריאה)
אמנם המטרה העיקרית היא פיתוח כושר והרגשה טובה, אבל אני מאד רוצה גם לשרוף שומנים - בבדיקות דם יצא לי הרבה שומנים בדם. גם יש לי קרס קטנה שאני רוצה להוריד, ובכלל אני רוצה להוריד אחוזי שומן ולהיות יותר חטוב.
חלק מהאנשים אמרו לי שבדפקים שאני רץ לא שורפים שומנים.
מצד שני ריצות קלות משעממות אותי ואני אוהב ריצות מהירות ומאתגרות
השאלה שלי היא האם זה באמת בדוק שכשאני רץ מהר אני לא שורף שומנים בכלל?
למרות שאני שורף יותר קלוריות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה מהירה ושריפת שומן - תגובה
איתן קטן18/07/2012שלום שי,
טווח הדופק שבו אתה רץ הינו מצוין עבור המטרות שאותן אתה מעוניין להשיג - שיפור הכושר הגופני וסיבולת לב הריאה.
בנושא שריפת השומן- ככל שהפעילות תהיה קלה יותר, כך מאגרי האנרגיה שישמשו את הגוף לשם ביצוע הפעילות יהיו מאגרי השומן. ככל שהפעילות תהיה עצימה יותר, מאגרי האנרגיה שישמשו את הגוף לשם ביצוע הפעולה יהיו הפחמימות, אך סך הקלוריות הנשרפות בסופו של עניין (כולל לאחר האימון, בזמן ההתאוששות) יהיה לטובת הפעילות העצימה. במתאמן הנמצא בכושר גופני גבוה (כמוך למשל)- ריצות קלות ישרפו יותר שומן בפועל מאשר ריצות עצימות, אך ההוצאה האנרגטית הסופית תהיה לטובת אימונים עצימים יותר, בשל הדרישה האנרגטית של הגוף גם בזמן ההתאוששות שלאחר האימון.
אני ממליץ על ביצוע אימון בעצימות גבוה למשך זמן הכי ממושך. כך תוכל להשיג את המטרה בדרך יעילה יותר ולהתקדם מאימון לאימון.
כמו כן, פעילות עצימה יותר תביא גם ל:
1) שיפור הכושר הגופני וסיבולת לב הריאה שלך.
2) אימון מגוון ומאתגר יותר.
3) שריפת שומנים גבוהה יותר עקב יצירת גירעון (מאזן) קלורי גדול יותר. אם אתה נמצא בגירעון קלורי גדול יותר, הגוף שלך ישרוף יותר שומן במהלך היום ע"י פירוק תאי שומן לשם קיום הגוף וביצוע פעיליות שונות.
חשוב לציין ששמירה על בריאות תקינה הכוללת, בין היתר, ירידה באחוז השומן (חיטוב הגוף) ושמירה על רמת סוכרים תקינה בדם מחייבת הקפדה על תפריט תזונה המתאים לך אישית. אני ממליץ לך להיוועץ עם תזונאי קליני בנושא, רק אל תשכח לציין בפניו את אופן הפעילויות שאתה נוהג לבצע.
רק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)