בטן בטן בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטן בטן בטן
    ריקי
    20/07/2012

שלום,
    אני בת 29 משקל תקין עד נמוך. לא משנה כמה גרמים אני משילה, תמיד תמיד הבטן אצלי בולטת. אני ממש נראית כאילו אני אחרי לידה. זה כנראה גנטי.
    רציתי לדעת מה אפשר לעשות בשביל להגיע לבטן (לא שטוחה, אני לא מחפשת קסמים) חטובה יותר. האם עדיף אימון של זומבה או של עיצוב וחיטוב. לעניות דעתי זומבה נועד בשביל לרדת במשקל באופן כללי ועיצוב יותר מקומי... אבל רוצה לדעת תשובה של מומחה.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בטן בטן בטן

הוספת תגובה

• בטן בטן בטן - תגובה

איתן קטן
    20/07/2012

שלום ריקי,

אכן שרירי בטן אסטטיים קשורים מאוד בגנטיקה ולמרות זאת יכולות להיות שתי סיבות עיקריות לכך שאינך מצליחה להשיג מראה אסטטי יותר:

1) למרות שאת רזה, יכול להיות שמסת השריר שלך דלה ואילו אחוז השומן גבוה. במצב שכזה תפריט תזונה מתאים יעזור להפחתת אחוז השומן בגופך ובכך מראה הבטן יהיה אסטטי יותר.
    2) הצטברות נוזלים בגוף- יכול להיות שאת צורכת יותר מדיי פחמימות במהלך היום ובכך ספיחת הנוזלים בגופך גבוהה. בנוסף, ספיחת נוזלים עלולה להתרחש אצל חלק מהנשים הצורכות גלולות למניעת הריון.

בנושא האימונים- מטרת שני השיעורים היא לשרוף קלוריות, אך בדרך שונה. אם המטרה שלך היא לשרוף קלוריות בדרך מהנה, זה לא ישנה אם תרקדי זומבה או תהי בשיעור עיצוב וחיטוב. אישית, אני תמיד בעד לשלב. הגיוון באימונים הוא פרט חשוב בעיקר באימונים אירובים, שבהם אנשים נוטים להשתעמם לאחר תקופה שגרתית. כמו כן, מומלץ מאוד לשלב אימונים אנאירוביים (אימוני התנגדות) כחלק מתהליך הירידה במשקל על מנת לשמור על מסת השריר הקיימת, שאותה השיעורים שציינת לא עושים בצורה כל כך יעילה. חשוב לדעת שככל שמסת השריר גבוהה יותר, כך חילוף החומרים גבוה יותר, עקב ניצול אנרגטי גדול יותר לשם ביצוע פעולות שונות במהלך היום.

כפי ששמת לב, לתפריט התזונה יש חשיבות עיקרית עבור השגת כל מטרה בתחום הספורט, יותר מאשר האימון עצמו. עקב כך, חיטוב הגוף הינו מושג המתאר ירידה הפחתת מסת השומן בגוף. תהליך זה מתרחש אך ורק כאשר הגוף נמצא במאזן קלורי שלילי- צריכה קלוריות גבוהה מזו הנדרשת ע"י הגוף ביממה ובכך גורמת לגוף להשתמש להשתמש בחומצות שומן עבור ביצוע פעילויות שונות במהלך היום. לבסוף, כאשר מסת השומן בגוף פוחתת, שרירי הבטן ושאר שרירי הגוף יראו בצורה ברורה יותר.

בברכת שבת שלום,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו