מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאיתי זיואמיר21/07/2012
1.כדי לעבוד על תרגילים פליאומטרים לשחקן כדורגל אני לוקח מוט עם משקל קל על העורף ומתחיל לעשות החלפת רגליים(מכרעיים דינאמי) באוויר.
אני יודע שעל מנת לחזק טוב יותר את הרגלים עדיף לבצע מכרעיים עם משקל גבוה ולא דינאמי, השאלה שלי למרות המשקל הקל והתרגול באוויר, כמה הרגליים התחזקו ברתגיל זה?
2.אני יודע שהתרגיל הוא תרגיל לכח מתפרץ גם, וכדי לחזק כח מתפרץ לא עובדים על הרבה חזרות, כמה חזרות היית ממליץ לי לבצע לכל רגל על מנת לשפר יכולות ספורטיביות?
3.אני יודע שעדיף תרגילים מורכבים לשחקן כרגל מאשר תרגילים מבודדים.
עד עכשיו ביצעתי את תרגיל הסטיף לג דדליפט על מנת לשפר פונקציונליות באימון לחזק המסטרינג.
אני מבצע 4סטים כפול 7 חזרות משקל בינוני באופן מתפרץ כמו שאמרת לי.
תמיד שאינ מבצע את התרגיל (אני מבצע אותו נכון)אני קם למחרת עם המסטרינג תפוס וזה מקשה עליי את אימון הכדורגל.
מה כדאי לעשות? לבצע כפיפת ברכיים במכונה?או הרמת אגן בשכיבה, כאשר הרגליים על בוסו או כדור פיטבול?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמיר
ד''ר איתי זיו22/07/2012הערותי....
1. התרגילים לגיטימיים וטובים. חשוב לבצע זאת תחת תוכנית מסודרת. ייתכן שהנך מבצע יותר מדי יחידות אימון בשבוע - כוח. בכול מקרה בהמשך כשהשרירים מתחזקים לא צריכה להיות בעיה של תשישות באימונים. ניתןן לשלב גם תרגילים אחרים כמו נורדיק קרל - מציע שתראה באנטרנט- סרטונים. Nordic Curl ועוד.
2. מספר החזרות לשם שיפור כוח מתפרץ הנו בטווח של 10-4 בממוצע ב- RM כלומר יש להגיע לכישלון בכול סט.
3. מציע שבימים שיש אימון כדורגל עצים לא לבצע בערב לפני אימון כוח עצים. שתהיה מנוחה של 48 שעות בין אימון כוח רגליים לאימון הכדורגל.
4. מציע שתשלב חלק מהתרגילים על בוסו או פיתה. כלומר דד ליפט סקווט ומכרעים. כך המשקל יהיה נמוך יותר, יחול חיזוק טוב של השרירים המייצבים ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)