שלום 2 שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום 2 שאלות
    לוטה
    23/07/2012

היי 2 שאלות:)
    בת 26 מתאמנת שנים רבות 5 פעמים בשבוע אימוני כח, אירובי, ושיעור שניים של יוגה/ פילאטיס
    לאחרונה החלו לי כאבים בצוואר ובגב האם ייתכן שאני מרימה משקל גבוה מידי או לחילופין עושה אירובי עם שיפוע גבוה מידי? (יש לציין שאני רזה מאוד ואני פוחדת שאולי אני מתאמנת בעצימות גבוהה מידי למשקלי למרות שבמהלך האימון אני לא חשה קושי רב מידי)
    שאלה שניה שרציתי לשאול למרות כל הדבקות באורח חיים בריא בספורט ותזונה נכונה אני מעשנת ואני לא מרגישה שזה פוגע לי בכושר הגופני עד היום ובכל זאת, כמי שמייעדת את עצמה לעשות כושר עוד שנים רבות רציתי לשאול במה זה כן יכול לפגוע לי בעתיד ולמה אני לא מרגישה את זה עכשיו? כרגע אני מצליחה לרוץ, לנשום נכון וכו'
    תודה
    :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום 2 שאלות

הוספת תגובה

• שלום 2 שאלות - תגובה

איתן קטן
    24/07/2012

היי לוטה,

1) כאבי גב וצוואר יכולים להיגרם מסיבות רבות, אבל 2 מהן יכולות להיות רלוונטיות כלפייך:
    האחת- אם את עובדת במשרד או יושבת מול מחשב רוב שעות היום שלך, יכול להיות שמנח הצוואר שלך איננו תקין שגורם להפעלת לחץ מתמשך על עמוד השדרה. זה מקרה שכיח בעיקר בגלל אורח החיים המודרני- יושבני.

השניה - אם את מתאמנת בעצימות גבוה ולא מרגישה קושי רב מדיי, אני מעריך שאינך מעמיסה משקל רב מדיי וסביר להניח שכאבי הגב אינם מופיעים מהסיבה הזו. מתי הם כן עלולים להופיע? כאשר ביצוע טכניקת התרגילים שאת מבצעת הינו לקוי ובכך נוצר לחץ על עמוד השידרה. אם וביצוע הטכניקה שלך נכונה ומלאה, אין כל סיבה שהאימון יגרום לכאבים כלשהם, אלא להיפך.
    אם שתי הסיבות שציינתי אינן רלוונטיות לגבייך, אני ממליץ לך לבדוק את העניין מול איש אורטופד/ פזיוטרפיסט שיעריך את מקור הכאב.

2) אם את מעשנת סיגריות ואינך מרגישה שזה פוגע בכושר הגופני שלך, זה אחלה, אבל אין זה אומר שהכושר הגופני היה במצב הנוכחי אילו לא היית מעשנת. העישון פוגע בתהליכים פזיולוגיים בגוף ובינהם בתפקוד התקין של מערכת הנשימה, צריכת החמצן הינה גדולה יותר ובכך פוגעת בכמות החמצן הנדרשת ע"י השרירים הפועלים, שבנוכחותו (חמצן) מתבססת הפעילות האירובית. בנוסף, מיותר לציין את ההשפעות השליליות מעישון סיגריות על הבריאות, כיוון שהן כבר כתובות על אריזת הסיגריות ואני משער שהינך כבר יודעת במה מדובר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

לוטה
    24/07/2012

אני אכן יושבת מול מחשב במון שעות ביום אך גם מבצעת פעילות גופנית שעה וחצי ביום כמעט כל יום. חשבתי שאולי השיפוע גורם לכאבים אני עושה אירובי עם שיפוע 6 ואני כן חשה קושי אבל ברור לי שאני אמורה לחוש אותו ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה - תגובה

איתן קטן
    24/07/2012

אין על מה!

נסי לבדוק את עניין הישיבה מול המחשב. בנוסף, כמה טיפים שעלולים לשפר את המצב:
    1) לאחר ישיבה ממושכת השתדלי לקום לכמה דקות ולבצע מתיחות מדיי פעם.
    2) נסי למקם את מסך המחשב בגובה העיניים.
    3) לשבת זקוף - זה לא תמיד קל, אבל חשוב מאוד.
    4) פעילות אירובית בשיפוע עלולה להחמיר כאבי בגב התחתון. נסי לעבוד ללא שיפוע למשך תקופה קצרה וראי אם יש שיפור בהרגשה. כמו כן, אני אישית מעדיף לבצע את הפעילות ללא שיפוע, אך בעצימות גבוהה יותר.
    5) בדקי את עניין הטכניקה בתרגילי הכוח. גם שם, ביצוע לא נכון עלול לגרום לעומס בחוליות הצוואר והגב תחתון.

רק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על כל כל הטיפים

לוטה
    24/07/2012

עזרת לי מאוד תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו