מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב תחתוןרועי24/07/2012
שלום,
אני עושה מידי יום תרגילי בטן בבית, ואחרי האימון אני עושה מתיחות לשרירי הבטן כדי שיפרדו זה מזה... ובזמן המתיחות תוקף אותי כאב חזק בגב התחתון, ברצוני לישאול מחמת מה זה? ואיך אפשר להימנע מכך?
על אותה הדרך אחד מתרגילי הבטן שאני עושה זה שאני שוכב על הגב מרים את הרגליים באוויר בצורת האות ר' ומונה שניות להחזקה באוויר ומנוחה וכך חוזר על עצמו,
ובזמן החזקת הרגליים באוויר הגב התחתון מגיע לשיפוע יותר עמוק כלפי מעלה ככל שאני מחזיק יותר זמן ומלווה בזה כאבים בגב התחתון, אשמח לעזרה, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון - תגובה
ד''ר איתי זיו24/07/2012הערותי....
1. לא ברור הנושא של המתיחות לשרירי הבטן ונושא ההיפרדות. מה הכוונה?
2. תרגילים לחיזוק שרירי הבטן במידה ואינם מבוצעים כמומלץ ייתכן שיוטל עומס רב על הגב התחתון. הדבר תלוי רבות במתאמן עצמו, ברמת האימון, בסוג התרגילים ועוד
3. שכיבה על הגב והרמת רגליים מפעילה עומס רב על הגב התחתון. ככל שהרגליים יהיו קרובות יותר לקרקע העומס על הגב התחתון - יגבר.
4. חשוב לבצע תרגילים לשרירי הבטן כאלה שלא מעמיסים על הגב התחתון והנם אפקטיביים. יש מאות סוגים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל אותו דרך כמו שכיבות שמיכה...
רועי24/07/2012כמו שבשכיבות שמיכה עם אחרי האימון לא נמתח את הידיים בעזרת עמוד אחורה אז אחרי מספר שבועות של אימון הכתפיים יתחילו להתקופף ושרירי החזה יתקרבו זה לזה... על אותו הדרך אני מתאר שעם אני לא אעשה מתיחות לשרירי בטן אחרי אימון הם יגדלו בצורה של קרובים זה לזה מה שיגרוב לכיפוף הגב - שורה תחתונה מה שאני יודע שאחרי אימון על שריר מסוים השרירים נוטים להתקרב זה לזה ומחמת זה עושים מתיחות אחרי כל אימון בשביל להפריד אותם ולשחררם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל אותו דרך כמו שכיבות שמיכה... - תגובה
ד''ר איתי זיו24/07/2012הערותי....
1. לא חובה לבצע מתיחות אחרי כול אימון אך כמובן שהדבר מקובל ונהוג לאחר אימונים קשים במיוחד, ריצות וכדומה.
2. במידה ומבצעים תרגילים שונים בטווחי תנועה מלאים השרירים לא מתקצרים, אחת הבעיות הנה ביצוע תרגילים שונים בטווחי תנועה חלקיים, חיזוק של שרירים לא רלבנטיים, בעיות יציבה עם העלייה בגיל ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)