מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת השאלותקרן03/08/2012
אני אשאל בטח שאלת השאלות , אני מתאמנת כל יופ 6 פעמיים בשבוע בערך 50-6- דקות עושה סטפר או ספינייג אליפטי והמטרה שלי לחזק את הגוף רגליים ישבן במיוחד
כמה פעמיים אני צריכה לעשות בשבוע אימוני כוח כדי לראות תוצאות ? הרגליים שלי ממש ממש לא חזקות והאם בגל 40 גם ניתן לראות שינוי בחוזק הגוף? והאם מה שאני עושה מבחינת כושר נאה? תודה אשמח לתגובתכם המקצועית
הא
ואיזה תרגילים וכמה סטים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת השאלות - תגובה
ד''ר איתי זיו04/08/2012הערותי....
1. אימונים אירוביים במכשירים השונים מטרתם אינה חיזוק אלא שיפור סבולת לב ריאה. נכון שאימון אירובי בסטפר מפעיל משמעותית יותר את שרירי הרגליים לעומת הליכה על מסילה במישור אך עדיין לא ניתן לפסוח על אימון רגליים וכן קבוצות שרירים אחרות.
2. המינון שאת מציינת - מעולה. 6-5 פעמים בשבוע ממש לפי ההמלצות ועכשיו חשוב שהדבר יהיה תחת תוכנית אימונים מסודרת. בעיקרון מומלץ אימונים אירוביים 6-4 פעמים בשבוע, 3-2 אימוני כוח, ושילוב של תרגילי גמישות . אלה ניתן לבצע מדי אימון לאחר החלק האירובי או החלק של אימוני כוח.
3. . גיל 40 הנו רק התחלת החיים.... במיוחד במקרה המצוין בו תוחלת החיים סביר שתהיה רבה וגבוהה מהממוצע וכן איכות החיים, כול זאת בתלות שתמשיכי בקצב זה עוד שנים רבות.
4. תרגילי כוח ניתן לבצע בחדר הכושר, יוגה או אף פילאטיס מכשירים ויד כמובן אפשרויות נוספות. במידה ומדובר בחדר הכושר נהוג לבצע בשלבים הראשונים תריגלים ל- 6 קבוצות שרירים לרבות: רגליים, חזה, גב, כתפיים, בטן וזוקפי גב. 4-3 סטים לתרגיל וחלק מהקבוצות השרירים המופעלות יוקצו להן שני תרגילים. באימון סך הכול 27-24 סטים. מספר חזרות 15-10 בממוצע. חשוב לציין שבאימונים הראשונים ניתן להסתפק ב- 2-1 סטים בלבד. זמני מנחה בין הסטים- כ1 דקה.
5. חשוב להקפיד על התזונה מכיוון שבמקרה המצוין מדובר בהיקפי שעות רבים יחסית ולכן תפריט מאוזן ומושכל ישדרג את הרמה הנוכחית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר איתי זיו05/08/2012ממשיך....
1. רגליים- סקווט, פשיטת ירך במכונה ייעודית.
2. חזה - לחיצת חזה במכונה ייעודית, פרפר בשכיבה בשיפוע חיובי עם משקולות יד.
3. כתפיים0 לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות יד, הרחקת כתך בעמידה עם משקולות יד
4. גב- משיכת פולי עליון לפנים במצב צר., מתח בגרביטון באחיזה רחבה.
5. בטן- גשר קדמי, כפיפת גו בשכיבה באלכסון, מרפק ימין לברך שמאל ולהיפך.
6. זוקפי גב- פשיטת עמוד שדרה בכסא רומי.
כול התרגילים 3 סטים של 15-12 חזרות. תוכנית לחודש בממוצע ולאחר מכן להחליפה. כמובן שחשוב מאוד לשים לב לאופן הביצוע והעלאת עומס בהתאם ולאחר מספר אימונים.
כמו כן לא להתאמן עם תחושת כאבים אם יש.
הפסקות בין סטים דקה בממוצע. בין תרגילים ניתן 2-3 דקות לכול היותר .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו קטו...
קרן06/08/2012תודה אעשה זו
רגליים זה קצת מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמר09/08/2012אני גם יאמץ את התרגילים...
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן
ד''ר איתי זיו13/08/2012נקודה נוספת הנה לבנות תוכנית אימונים מסודרת ולראות שחלה התקדמות במשקלים המורמים בתרגילים שהנך מבצעת.
בי איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לניתור
הראל05/08/2012זה כמו משקולות?
אם אני יוריד 10 ק''ג ההפרש של הניתור, יהיה כמו שאני עכשיו במצב שלי אקח 5 ק''ג בכל צד ואקפוץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לניתור - תגובה
ד''ר איתי זיו12/08/2012במידה ואחוזי השומן יפחתו ובמקביל יתבצעו תרגילים מתאימים לשיפור הניתור כמובן שהתוצאות ישתפרו באופן ממשי.
על מנת לשפר ניתור מומלץ לבצע אימונים פליאומטריים. אלה מתבצעים תוך קפיצה ממקון גבוה לנמוך וקפיצה שוב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)