מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון שלישי בשבועסטודנט09/08/2012
שלום.
השאלה מופנית קודם כל לד"ר איתי זיו. מאחר ואתה אומר שפעמיים בשבוע אימוני כח(היפרטרופיה) יובילו לתוצאות מינוריות, אני רוצה לשאול:
פעם שלישית אני יכול להתאמן בבית, למשל בין אימון אחד בחד"כ לשני. עד עכשיו במקרים אלה עשיתי פולבאדי. האם זהו רעיון טוב?
ואלה תרגילי רגליים ניתן לעשות בבית, אם יש לי רק כמה משקולות וBARBELL? בחד"כ אני מרים כ 55 ק"ג במכונת סמיט - אימון רגליים. אין לי בעיה לקנות משקולות שונות, אבל אין לי מקום לספת ספורט.
אני מודע למגבלות, אך לדעתי, ברמה שאני נמצא כרגע(58\163, דחיקת משקולת בשכיבה עד 60 ק"ג) אפשר להשתפר גם בבית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוני רגליים קשים בבית
חן סבג22/08/2012ניתן לבצע אימון רגליים חזק בבית רק עם משקל גוף או עם משקלים נמוכים יחסית, כך שתרגיש ממש בסוף האימון את הרגליים. את התרגילים יש לבצע כמובן טוב ולשאול מאמן מהמכון שאתה מבצע אותם נכון בבית כדי שלא תזיק לעצמך כשאתה מתאמן עצמאית:
1] מכרעים (רגל קדמית)
2] הרמת אגן בשכיבה על מזרן ורגליים על הכדור (רגל אחורית)
3] בעמידת 6 הרמת רגל מכופפת 90 מעלות לכיוון התקרה ואז יישורה והרמתה (ישבן).
4] כיוון חזק של הישבן וכדור בן הרגליים בשכיבה על מזרן (מקרבי הרגליים).
מתרגילים אלה אתה מחזק את כל שרירי הרגליים והישבן הקשור אליהם!
אושרי איאש, מאמן כושר אישי, מוסמך "וינגייט" לאורח חיים בריא
טיפ היום: לתזונה נכונה איכלו ארוחות קטנות ובריאות לאורך כל היממה (שישה סה"כ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון שלישי בשבוע - תגובה
ד''ר איתי זיו24/08/2012הערותי....
1. בבית ניתן להתאמן ולהשיג תוצאות טובות, כולל עלייה במסת השריר במידה. בהחלט. השאלה אם מקפידים על הכללים השונים. לדוגמה, ביצוע אימון הכוח בטווח חזרות של 15-6 בעיקר, מנוחות קצרות בין השטים, ביצוע של 24-27 סטים באימון הכוח, מנוחות קצרות כפי שציינתי קודם , תזונה תומכת העשירה בחלבון ועוד. במידה ובבית באמצעות תרגילים עם משקל גוף ומשקולות הנך מסוגל לבצע תרגילים בעומס גבוה בטווח חזרות המצוין- אין בעיה כלל ועיקר תוכל להעלות מסת שריר.
2. אין בעיה לגוון ולבצע חודש תרגילים עם משקל גוף וחודש תרגילים עם משקולות. מה שקובע במקרה זה הנו העומס. לדוגמה, ביצוע שכיבות סמיכה לחזה. במידה והנך מבצע עשרות חזרות הרי המיקוד בסוג אימון זה הנו על סבולת השרירית ולא על פיתוח כוח. לשם כך יש צורך להוסיף משקל בצורות שונות או לבצע מניפולציות כמו שימוש בשיטות אימון שונות, ועוד. לכן בחדר הכושר כשיש משקל בלתי מוגבל אין בעיה כלל ועיקר.
3. קניית משקולות הבייתה אפשרית ויחסית לא צריך הרבה. משקולות יד, ספה שיפועית, מתח, מקבילים ואם ניתן מתקן פולי ומוט חופשי ניתן לעשות הרבה מאוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)