לד"ר זיו עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר זיו עזרה
    אמיר
    11/08/2012

בגל שעברתי נקע אחד או שניים בקרסול בחיים שלי, אני מתחיל לעבוד פעמיים בשוע בסוף כל אימון משקולות וכדורגל על שיווי משקל על רגל אחת.
    1.כל התרגילים שאני מבצע הם על רגל אחת,קפיצה, עיניים סגורות וכו', כמה זמן במטרה שיהיה חיזוק טוב וחזק סביב הקרסול כדי לי לעבוד על התרגילם?
    חמש, עשר, עשרים דק'?
    אני יודע שאין תשובה חד משמעית אבל בערך?
    יש לנו בח.כ בוסו בצבע תכלת, ראיתי אנשים שעובדים עליו גם הפוך, מה ההבדל בין העבודה?

2.אני מבצע אימון לכל פלג גוף עליון ותחתון,אני מחפש תרגיל פונקציונאלי לחיזוק שריר המפשעות. אם אני יקח אביזר חישוק כמו שיש בח.כ ישים אותו בין הברכיים וילחץ 15 חזרות 3 פעמיים זה תרגיל טוב ? יש לך אולי תרגיל אחר בשבילי?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר זיו עזרה

הוספת תגובה

• לאמיר

ד''ר איתי זיו
    12/08/2012

הערותי....
    1. אימןונים פונקציונליים שונים יסייעו מאוד לשיפור המצב ויפחית אף פוטנציאל פציעות וחומרתן. יש אלפי תרגילים מתאימים ולכן צריך להתמקד במפרקים אותם רוצים לשפר במיוחד.
    2. כשהבוסו הנו הפוך ההפעלה של השרירים המייצבים ופרופריוספציה הנה משמעותית יותר וכן צריך גם לגוון באופן ממשי על בסיס קבוע על מנת להפעיל מערכות הגוף השונות במצבים משתהים ולא אחידים.
    3. לחיזוק קרסול ניתן גם לבצע תרגילים שונים במים רדודים, עם גומיות, יחפים על גליל או בוסו ועוד ועוד.
    4. זוק מקרבי ירך. ניתן לבצע סומו סקווט על גבי שני בוסו, על משטח לא יציב במיוחד כמו חול ים עמוק, מכרעים צידיים ועוד. חיזוק עם כדור בין הרגליים אפשרי אך התרומה שלו מבחינה פונקציונלית זניחה. ניתן אגב, גם במכונת לחיצת רגליים לבצע את התרגיל במפתח רגליים רחב וכך להפעיל גם מהותית את מקרבי הירך.
    5. לבצע התריגלים הללו כ- 3-2 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו