מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר זיו עזרהאמיר11/08/2012
בגל שעברתי נקע אחד או שניים בקרסול בחיים שלי, אני מתחיל לעבוד פעמיים בשוע בסוף כל אימון משקולות וכדורגל על שיווי משקל על רגל אחת.
1.כל התרגילים שאני מבצע הם על רגל אחת,קפיצה, עיניים סגורות וכו', כמה זמן במטרה שיהיה חיזוק טוב וחזק סביב הקרסול כדי לי לעבוד על התרגילם?
חמש, עשר, עשרים דק'?
אני יודע שאין תשובה חד משמעית אבל בערך?
יש לנו בח.כ בוסו בצבע תכלת, ראיתי אנשים שעובדים עליו גם הפוך, מה ההבדל בין העבודה?
2.אני מבצע אימון לכל פלג גוף עליון ותחתון,אני מחפש תרגיל פונקציונאלי לחיזוק שריר המפשעות. אם אני יקח אביזר חישוק כמו שיש בח.כ ישים אותו בין הברכיים וילחץ 15 חזרות 3 פעמיים זה תרגיל טוב ? יש לך אולי תרגיל אחר בשבילי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמיר
ד''ר איתי זיו12/08/2012הערותי....
1. אימןונים פונקציונליים שונים יסייעו מאוד לשיפור המצב ויפחית אף פוטנציאל פציעות וחומרתן. יש אלפי תרגילים מתאימים ולכן צריך להתמקד במפרקים אותם רוצים לשפר במיוחד.
2. כשהבוסו הנו הפוך ההפעלה של השרירים המייצבים ופרופריוספציה הנה משמעותית יותר וכן צריך גם לגוון באופן ממשי על בסיס קבוע על מנת להפעיל מערכות הגוף השונות במצבים משתהים ולא אחידים.
3. לחיזוק קרסול ניתן גם לבצע תרגילים שונים במים רדודים, עם גומיות, יחפים על גליל או בוסו ועוד ועוד.
4. זוק מקרבי ירך. ניתן לבצע סומו סקווט על גבי שני בוסו, על משטח לא יציב במיוחד כמו חול ים עמוק, מכרעים צידיים ועוד. חיזוק עם כדור בין הרגליים אפשרי אך התרומה שלו מבחינה פונקציונלית זניחה. ניתן אגב, גם במכונת לחיצת רגליים לבצע את התרגיל במפתח רגליים רחב וכך להפעיל גם מהותית את מקרבי הירך.
5. לבצע התריגלים הללו כ- 3-2 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)