שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אילה
    20/08/2012

שלום,
    אני בת 18 שוקלת 62 וגובה 168. לפי מחשבון BMR שמצאתי באינטרנט צריכת הקלוריות הבסיסית שלי היא 1468. זה אומר שאם אני אוכלת ביום 1000 קלוריות אני נמצאת כל יום במאזן קלוריות שלילי של 468 קלוריות?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הדרך הטובה ליצור מאזן קלורי שלילי

שי אלנקרי
    20/08/2012

שלום,

מאזן קלוריות מתאר את היחס בין סך כל הקלוריות הנצרכות במזון לבין סך כל הקלוריות המוצאות לצורך ביצוע פעילות גופנית וקיום הגוף. כאשר סך כל הקלוריות הנקלטות במזון שווה לסך כל הקלוריות המוצאות, אנו מצויים במאזן קלורי, ומשקל הגוף נשמר ללא שינוי. כאשר מספר הקלוריות הנקלטות במזון גדול ממספר הקלוריות המוצאות, מתקיים מאזן קלורי חיובי ואנו עולים במשקל, וכך גם ההיפך.

כדי לרדת במשקל ולהפחית את אחוז השומן בגוף חייבים להיות במאזן קלוריות שלילי. כלומר: מספר קלוריות קטן מה-BMR שניתן לך. כמובן שזה רק נתון אינטרנטי שאינו מדויק לחלוטין, וזה ניתן לבדוק באמצעות בדיקות מקיפות יותר. בכל אופן, כיצד אפשר לעבור ממצב של מאזן קלוריות למאזן קלוריות שלילי?

ניתן ליצור מאזן קלורי שלילי על-ידי אחת משלוש האפשרויות:

להגדיל את הוצאת האנרגיה על-ידי העלאת היקף הפעילות הגופנית.

להפחית את צריכת הקלוריות במזון על-ידי צמצום המזון ובחירת פריטים דלי קלוריות.

הדרך המוצלחת ביותר לטעמי - שילוב של צמצום צריכת הקלוריות במזון עם תוספת של פעילות גופנית.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו