מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעוניין בפיתוח סיבולת לב ריאהאבנר24/08/2012
שלום רב,
אני בן 37 ואני נמצא בכושר לא רע, השאלה שלי מה עדיף על מנת לשפר סיבולת לב ריאה:
1. ריצה של 10 ק''מ - אני רץ אותה בערך ב-43 דק', דופק ממוצע של 85%
2. ריצה של 10 ק''מ בקצב איטי יותר ודופק נמוך יותר.
תודה
אבנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניין בפיתוח סיבולת לב ריאה - תגובה
ד''ר איתי זיו25/08/2012הערותי....
1. ריצה של 10 ק"מ ב- 43 דקות אינה תוצאה טובה אלא יותר מכך!!!
2. התשובה לשאלה שלך לא פשוטה כול כך ותלויה רבות במטרת האימון העיקרית. בעיקרון ריצה בעצימות גבוהה מתאימה לשיפור יכולת אירובית ושיפור כושר גופי אילו ריצה בעצימות נמוכה יחסית מתאימה כשברצוננו לבצע ריצות נפח לא עצימות לעשות שימוש רב בשומן בעת הפעילות הגופנית ועוד.
3. ניתן לשלב בין שני סוגי האימונים והדבר תלוי רבות אם נעשים גם אימוני כוח בנוסף או לא מכיוון שעצימות אימון אירובי תלויה רבות גם באופי אימון הכוח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר ראשון - תודה! ועוד....
אבנר25/08/2012תודה על התשובה,
לגבי אימון כוח, לאחר הריצה אני מבצע תרגילי כוח בחדר כושר בעיקר לרגליים(בהצעת רופא להיפטר מכאבי ברכיים - עזר) מלבד זאת אני מבצע תרגילים לשרירי בטן וקצת ידיים וחזה, האימון הוא בסדר גודל של 45 דק'.
המטרה שלי באימונים זה לפתח סיבולת למטרת רכיבות שטח באופניים, אני גם רוכב באופניים רכיבות נפח של 40 ק''מ אך אני מרגיש שהריצה תורמת לי יותר.
האם למטרה שלי אני צריך לשלב אימון אירובי ואנאירובי?
תודה
אבנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)