מעוניין בפיתוח סיבולת לב ריאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעוניין בפיתוח סיבולת לב ריאה
    אבנר
    24/08/2012

שלום רב,
    אני בן 37 ואני נמצא בכושר לא רע, השאלה שלי מה עדיף על מנת לשפר סיבולת לב ריאה:
    1. ריצה של 10 ק''מ - אני רץ אותה בערך ב-43 דק', דופק ממוצע של 85%
    2. ריצה של 10 ק''מ בקצב איטי יותר ודופק נמוך יותר.
    תודה
    אבנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מעוניין בפיתוח סיבולת לב ריאה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    25/08/2012

הערותי....
    1. ריצה של 10 ק"מ ב- 43 דקות אינה תוצאה טובה אלא יותר מכך!!!
    2. התשובה לשאלה שלך לא פשוטה כול כך ותלויה רבות במטרת האימון העיקרית. בעיקרון ריצה בעצימות גבוהה מתאימה לשיפור יכולת אירובית ושיפור כושר גופי אילו ריצה בעצימות נמוכה יחסית מתאימה כשברצוננו לבצע ריצות נפח לא עצימות לעשות שימוש רב בשומן בעת הפעילות הגופנית ועוד.
    3. ניתן לשלב בין שני סוגי האימונים והדבר תלוי רבות אם נעשים גם אימוני כוח בנוסף או לא מכיוון שעצימות אימון אירובי תלויה רבות גם באופי אימון הכוח.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר ראשון - תודה! ועוד....

אבנר
    25/08/2012

תודה על התשובה,
    לגבי אימון כוח, לאחר הריצה אני מבצע תרגילי כוח בחדר כושר בעיקר לרגליים(בהצעת רופא להיפטר מכאבי ברכיים - עזר) מלבד זאת אני מבצע תרגילים לשרירי בטן וקצת ידיים וחזה, האימון הוא בסדר גודל של 45 דק'.
    המטרה שלי באימונים זה לפתח סיבולת למטרת רכיבות שטח באופניים, אני גם רוכב באופניים רכיבות נפח של 40 ק''מ אך אני מרגיש שהריצה תורמת לי יותר.
    האם למטרה שלי אני צריך לשלב אימון אירובי ואנאירובי?
    תודה
    אבנר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו