קימה ממצב שכיבה על הגב לישיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קימה ממצב שכיבה על הגב לישיבה
    לאחר 2 קיסרי
    27/08/2012

שלום, לאחרונה התחלתי לבצע פילאטיס מכשירים, מה שגורם לי להתחזק ולהתחטב. אך ישנו תרגיל ספציפי שאיני מצליחה לבצע בשום אופן קימה ממצב שכיבה על הגב לישיבה. התעגלות למצב שכיבה אין לי בעיה לבצע אבל הפוך אין מצב רק אם אני נעזרת במכנסים להרים את עצמי. אני מרגישה כאילו יש ממש נתק בנקודה מסויימת שממנה אני לא מצליחה להתרומם. האם ניתח קיסרי עלול לגרום לנתק כזה בשרירים? איזה תרגילים עלי לבצע כדי לחזק ולחזור לבצע תרילים מסוג אלו. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קימה ממצב שכיבה על הגב לישיבה - תגובה

עופר קיס
    27/08/2012

שלום
    אם את יכולה להגיע לשכיבה ע"י " התעגלות" ממצב ישיבה, לדעתי הסיבה היא חולשה בשרירי הבטן ו/ או כופפי הירך.
    כיוון שניתן לחזק כיווצים חיוביים ( קונצנטרי ) ע"י כיווצים שליליים ( אקצנטרי )
    ממליץ לך על שתי אפשרויות
    1. לבצע שכיבות " התעגלות" איטית ממצב ישיבה למשך מס' חזרות כמו בתרגיל רגיל רק את מבצעת רק ירידות. את הדרך כלפי מעלה את מבצעת ע"י משיכת חבל או סדין שקשור לסולם או מקום יציב אר לפניך.
    זהירות בהתחלה עקה חולשה בשרירי הבטן

2. באותו מנגנון של שימוש בחבל או סדין או מגבת עלי בכוחות עצמך תוך שימוש כמה שיותר מינימאלי בעזרה של החבל גם כן לכמה חזרות ( 3 - 6 )
    אם זמני מנוחה ארוכים יחסית של 2 דקות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו