מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוביות בבטןשושי30/08/2012
שלום.
נכון אני צריכה לעשו תרגילי בטן כדי לקבל קוביות?
אבל אם בעת האימון של 15 דקות,פעם ביומיים כואב לי בבטן,עליי להפסיק או להמשיך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוביות בבטן - תגובה
ד''ר איתי זיו01/09/2012אסתטיקה של שרירי הבטן תלויה ראשית באחוזי השומן . במידה ואצל נשים הנם כ14 אחוז ומטה סביר מאוד לראותם. אגב מדובר על רמה המאפיינת בעיקר ספורטאי הישג ורצים למרחקים ארוכים. בנוסף. חשוב להקפיד על התזונה דלת שומן ומוגבלת קלורית. אין צורך לבצע יותר מדי תרגילים לשרירי הבטן. 5 עד 7 דקות אחת ליומיים מספיק. חשוב לבצע תרגלים בהם מופעלים השריריים העמוקים . תרגלים עם רוטציות בעמוד שדרה כמו למשל כפיפת גו באלכסון מרפק ימין לברך שמאל וניתן גם גשרים קדמיים וציידים ועוד. חשוב לא לבצע תרגילים בכלל כשחשים בכאבים. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירי חזה
קים16/09/2012האם אני יכולה לפתח שרירי חזה?
מה שרירים נותנים לי?
אני בת 12,זה בריא לי לפתח שרירים כך?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירי חזה - תגובה
ד''ר איתי זיו19/09/2012הערותי...
1. אין בעיה גם בגיל 12 לחזק ולפתח שרירי חזה. לא תהיה עלייה במסת השריר כמעט בכלל!!! אלא עלייה בטונוס השריר. הדבר לא יגרום תמיד לעלייה במסת השריר גם בשל הסיבה שהנך בת 12 ובעיקר בשל כמות נמוכה מאוד של הורמון טסטסוטרון שהנו הורמון גברי.
2. חיזוק שרירי החזה חשוב בכול גיל וכן גם לנשים לצד חיזוק שאר קבוצות השרירים. ניתן לחזק שרירי חזה באמצעות תרגילים בחדר הכושר ותרגילים מחוצה לו. יא אלפי תרגילים מתאימים!.
3. חשוב לבצע בגיל 12 דווקא תרגילים משולבים ולא תרגילים ייחודיים לחיזוק שריר זה או אחר אלא אם כן מדובר בספורט הישגי.
4. חיזוק שרירי חזה לצד חיזוק שרירים אחרים חשוב במיוחד לשיפור היציבה, המראה החיצוני, עלייה בחילוף החומרים הבסיסי ועוד. חשוב להתחיל עם תרגילי חיזוק מוקדם ככל שניתן מכיוון שבניית העצם בכלל ואצל נשים בפרט מוגבלת בגיל. סביבות גיל 30. כלומר במידה ונשים לא מבצעות אימוני כוח בכלל הרי שפוטנציאל גדילת מסת העצם בגופן מוגבל ולכך השלכות שליליות במעגלי החיים. כגון: מחלות הקשורות למערכת שלד-שריר ועוד.
5. בגילך מעבר לתרגילי כוח חשוב מאוד !!1 להקפיד על התזונה המתאימה התומכת בתהליכי גדילה ומתאימה להשגת מטרות אימון שונות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)