נפח קיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפח קיבה
    מעיין
    08/09/2012

שלום רב,

אני בן 25, לפני כשנתיים התחלתי להתאמן קבוע בחדר כושר, כשנה וחצי הייתי הולך למכון 5 פעמים בשבוע שעתיים כל אימון (אני מבין היום שזה יותר מדיי..), הבעיה היא שלאחר חצי שנה של אימונים כאלה הקיבה שלי גדלה, התחלתי לצרוך יותר מזון (הרבה יותר מזון, נניח אם בעבר הייתי אוכל צלחת אורז, זה הפך לסיר אורז, אמיתי ובלי הגזמה) ושמתי לב לזה אך המשכתי להתאמן, כשהבנתי שזה מפריע לי הפסקתי ללכת למכון בתקווה שהקיבה שלי תחזור להיות מה שהייתה, זה לא קרה.. ובעקבות זה שזה לא קרה פיתחתי הפרעת אכילה חמורה ומנעתי מעצמי את רוב אבות המזון כל יום במשך 8 חודשים לערך (שוקל היום 42 ק"ג על 1.70), אל דאגה אני כבר מטפל בעצמי ווזר לאכול מסודר, הדאגה שלי שוב זה הכמויות, אני לא מפסיק לאכול כמויות, לא שבע!!!,
    לא יודע כיצר לווסת את מנגנון הרעב או גודל הקיבה , לא יודע אפילו למה לקשר את זה ואיך לפתור את זה, התזונאית שעוקבת אחרי גם היא די בשוק מן הכמויות, אך כרגע זה לא מפריע לה כי אני צריך להשמין, אבל מה אח"כ??, לא יודע מה לעשות ו/או לאיזה איש מקצוע לגשת או מה לבדוק??, אשמח מאד מאד לעצה והכוונה , כל נתיב חדש יעזור לי,
    אני רוצה להחזיר את הגוף שלי למצב הראשוני לפני שהתחלתי להתאמן והקיבה גדלה.

תודה רבה
    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפח קיבה

הוספת תגובה

• נפח קיבה - תגובה

איתן קטן
    09/09/2012

היי גיל,

קודם כל, אתה חייב להעלות במשקל כי המצב הנוכח איננו תקין כלל.

האם ידוע לך על כמה קלוריות מתבסס התפריט תזונה היומי שלך?
    האם ניסית לצרוך ירקות עם הארוחות - הירקות גורמים לתחושות שובע בשל כמות הנוזלים שהם מכילים והסיבים התזונתיים שבהם. אם לא, אני ממליץ לך לצרוך ירקות עם הארוחות, בעיקר ירקות ירוקים שהערך הקלורי שלהם נמוך יותר והם מכילים פחות עמילן. דבר נוסף- צריכת מזונות עשירים בסיבים כמו שיבולת שועל (קוואקר). שיבולת שועל מהווה למקור פחמימתי מצוין ובעלת כמות סיבים מכובדת. הסיבים הנ"ל סופחים נוזלים ובכך מוספים נפח למזון ומשך שהותם בקיבה גדולה יותר ויוצרים תחושות שובע ארוכה יותר. כמו כן, ישנם צמחים שונים המדכאים את התיאבון ואולי כדאי לך לנסות את השימוש בהם. התייעץ עם התזונאית גם לגבי הנושא הזה.
    בנוסף, אם הטיפים הנ"ל לא תורמים לך וכמו כן גם התזונאית שאצלה אתה מטופל, אני ממליץ לך לנסות חוות דעת של איש מקצוע נוסף ואפילו ביקור אצל רופא מומחה לדרכי עיכול.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו