מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוזי שומן ובטןגד21/09/2012
שלום
אני מתאמן כמעט בצורה קבועה כבר 10 שנים, עם עליות וירידות באינטנסיביות של האימון.
כרגע אני בן 31 עם 6.1 אחוז שומן , שוקל 71.5ק"ג וגובה 1.77 , ק"ג ffm 67,
tbw 49.1kg
אני מתאמן חזק פעמיים בשבוע משקולות ופעמיים בשבוע ארובי 9 ק"מ כל פעם , ומתאמן בטן 3-4 פעמים בשבוע , אימון אינטנסיבי , וכמובן אוכל בריא מאוד (לא מטוגן לא במסעדות כמעט).
למרות הכל שמתי לב לכך שאין לי ממש קוביות בבטן , האם יתכן וזה בשל גנטיקה? ואין מה לעשות בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מומחה, אבל לי זה נראה
בני22/09/2012שצורת האימון שלך לא ממש בנויה בשביל לחזק אותך ולהעלות לך מסת שריר.
מבחינת חיזוק בטן, כל הכפיפות בטן האלה הם בזבוז זמן.
עובדת לך ומתחזקת לך שאתה עושה תרגילים עם משקלים כבדים
(עליות מתח עם משקל, דדליפט, סקווט ועוד)
ולא כשאתה עושה את התנועה המוזרה שמתרחשת בתרגיל כפיפות בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי שומן ובטן - תגובה
ד''ר איתי זיו22/09/2012הערותי....
1. שרירי הבטן הנם הקבוצת השרירים הכי מבוקשת לחיזוק ולא מעט מחקרים נעשו על השרירים הללו בהיבטים שונים כמו: מידת הפונקציונליות שלהם, ההשפעה על היציבה, פציעות שונות, ייצוב וכדומה.
2. אם המטרה הנה נראות שרירי הבטן יש להקפיד על שני דברים עיקריים והנם אחוזי שומן נמוכים דיים, למטה מ- 12% בדרך כלל וטונוס שרירי מספיק חזק של השרירים הללו. ללא זאת לא ממש ניתן יהיה להבחין בשרירי הבטן.
3. על פי פרוטוקול האימונים המצוין ניתן להבחין שתוכנית אימון הכוח שלך הנה של מתחיל, כלומר ביצוע אימון כוח פעמיים בשבוע למךש תקופה. בצורה זו אגב, היכולת להעלות מסת שריר וטונוס שרירי באופן ממש מוגבלת יחסית ויש מקום לעבור , אם ניתן ל- 3 אימוני כוח. בנוסף הרכב הגוף. לא נראה סביר והגיוני שבאחוזי שומן של 6.1 בסך הכל לא רואים את שרירי הבטן. ייתכן שהבדיקה לא מדוייקת. ישנם מכשירי מדידה שונים כיום ולא כולם מדויקים וייתכן מצב שיש הבדלים בין בדיקה אחת לבין בדיקה נוספת שנערכה לאחר שבועיים. מדובר בהבדלים גדולים לעיתים ולכן חשוב לבדוק אחוזי שומן אצל איש מקצוע ועם מכשיר מתאים כמו קליפר אלקטרוני, או מכשירי מדידה מדויקים אחרים.
4. לא ציינת אילו תרגילים הנך מבצע לחיזוק שרירי הבטן. בפועל אין צורך להפריז בתרגילים ובמספר הפעמים בשבוע לחיזוק השרירים הללו. 2-1 פעמים 5 דקות בכל פעם יספיקו. הדבר תלוי רבות אילו תרגילים נוספים מבצעים באימון. במידה והאימון כוח מבוצע על מכונות ייעודיות בעיקר הרי הפעלה של השרירים המייצבים , לרבות שרירי בטן, מינורי. אך אם התרגילים הנם באיכות גבוהה כמו סקווט, דד ליפט, תרגילים שונים עם משקל גוף וכדומה הרי שמדובר על הפעלה אחרת ומשמעותית הרבה יותר של שרירי הבטן!!!!
5. במידה וכן מבצעים תרגילים לחיזוק שרירי הבן, ניתן להמליץ על גשר קדמי, גשר צידי, תרגילים תוך כדי ביצוע רוטציה בעמוד השדרה וכדומה.
6. אפקט אימון שרירי הבטן הנו המהיר מכול שרירי הגוף הקיימים. כלומק, ההתקדמות של שרירי הבטן מהירה יותר משאר שרירי הגוף כמו חזה, רגליים וכדומה דהיינו יש לאתגר את השרירים הללו בצורות ובאופנים שונים על מנת להשיג תוצאות, להעלות עומסים וכדומה. זאת כמובן תלוי רבות בצורת האימון בכלל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)