אוכל מנחם-ניתן להכלילו בתפריט בריא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל מנחם-ניתן להכלילו בתפריט בריא?
    שני
    27/09/2012

אני בת 26, 1.62 ולאחרונה עליתי ל64 ק"ג. בשבועיים האחרונים סבלתי מוירוס קשה ועקשן בבטן ומיד לאחריו הייתי חולה מאוד כך שלא במתכוון יצא שירדתי ל59 קילו. עכשיו אני מאוד מרוצה מהמשקל ביחס לגובה אבל מצד שני אני מאוד אוהבת מזון עתיר קלוריות. רציתי לדעת איך משלבים אוכל כזה כמו פסטה ברוטב שמנת למשל בתפריט וכמה זמן בערך אני אצטרך לעשות כושר כדי לשרוף אותו? יש לי הליכון בבית..האם שעה של הליכה מאומצת תשרוף מנה של פסטה כזו? חייבת לציין שהפסקתי לגמרי לשתות קולה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוכל מנחם-ניתן להכלילו בתפריט בריא? - תגובה

איתן קטן
    27/09/2012

היי שני,

אנסה לעשות לך קצת סדר בדברים-
    הגוף שלך דורש כמות קלורית מסוימת על מנת לקיים חיים, בהתאם לנתונים הפזיולוגיים שלך (גובה, משקל, גיל, מבנה גוף...)
    מכאן נובע ששמירה על משקל רצוי והשגת המטרות תלויה בעיקר בתזונה נכונה.
    לדוגמה- נניח וגופך זקוק ל 1500 קלוריות ביממה על מנת לשמור על המשקל הנוכחי, זה לא באמת משנה אם תאכלי פסטה עם שמנת (במידה כמובן) שערכה הקלורי עומד (נניח) על 500 קלוריות, כי עדיין נותרו 1000 קלוריות שעלייך להשלים כדי לשמור על המשקל הרצוי ובריאותך התקינה. כמו כן, פסטה מהווה למקור פחמימתי מצוין ואת יכולה לשלב אותה בהחלט כחלק מהתפריט היומי שלך. בנוגע לשמנת, תצטרכי להגביל את הצריכה מכיוון שהיא עתירה בשומן שעדיף לצרוך גם ממקורות אחרים (שמן זית, אגוזים, שקדים, אבוקדו וכדומה)... אולי אפילו כדאי לשקול את החלפת הרוטב, אם את אוהבת, לרוטב עגבניות.

נ.ב - כל הכבוד על ההגמלות מהקולה, רק טוב יצא לך מזה!

בהצלחה ורק בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו