עלייה במשקל .

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל .
    רוני חנוך
    01/10/2012

אהלן, אני חייל קרבי, שנאבק כל יום לא להרזות!! מאוד קשה לי לעלות במשקל . אין לי זמן ללכת לתזונאית בגלל זה החלטתי לנסות את מזלי פה . אני שוקל 66 והגובה שלי הוא - 1.76 הBMI שלי הוא 21.3 שזה יחסית תקין אבל זה קרוב לתת משקל. אני בחור שהגוף שלו מאוד מעוצב מבחינת שרירים , מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע אפילו 4. ורץ במשך השבוע. המטרה שלי היא לעלות 9 קילו בערך ולשקול 75.כמה קלוריות אני צריך להכניס ביום ?, האם יש לך שיטה מסויימת לעזור לי ? (דרך אגב אני מתחיל להשתמש עכשיו בגיינר , לוקח מנת הגשה אחת ליום - 1200 קלוריות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל .

הוספת תגובה

• עלייה במשקל . - תגובה

איתן קטן
    02/10/2012

היי רוני,

איזה אימונים אתה מבצע בחדר הכושר?

עליה במסת השריר דורשת שמירה על מאזן קלורי חיובי בנוסף לאימונים שאתה מבצע. לפי חישוב חילוף החומרים שלך במנוחה, הדרישה הקלורית של גוף על מנת לשמור על הקיים הינה סביב ה-2000 קלוריות, ללא חישוב ההוצאה הקלורית בפעילות הצבאית ובחדר הכושר). חישוב ההוצאה הקלורית בפעילויות השונות ביחד עם ה-RMR שלך, היא המדד לכמות הקלורית הנדרשת על גופך בשביל לקיים חיים ולשמור על הקיים. נניח וסך הקלוריות הנדרש הינו 2500 קלוריות ביממה, כל תוספת קלורית תגרום לך להיות במאזן קלורי חיובי. המלצה שלי, נסה להוסיף כ-400-500 קלוריות בתור התחלה ובדוק לאחר כשבועיים האם חלה התקדמות במשקל הגוף ובמשקל העבודה שלך בחדר הכושר.

בעניין הגיינר - זו אחלה דרך להעזר בו במידה ואינך מצליח לספק לגופך את הכמות הקלורית הנדרשת, רק חשוב שתבחר את התוסף המתאים לדרישות שלך. יש המון סוגים של גיינרים בשוק, כל אחד בעל הרכב פחמימות-חלבון- שומן שונה ו-1200 קלוריות למנת הגשה זה המון. לכן, צריך לבדוק האם הגיינר מספק לך את הערכים הנדרשים (ולא רק את הקלוריות) ולאחר מכן להתאים את אופן הצריכה בהתאם לשגרת היום שלך.

חשוב לציין שאלו טיפים בסיסיים בלבד ועל מנת לעשות את הדברים בצורה מקצועית ונכונה יותר מומלץ להיוועץ עם איש מקצוע מוסמך/ תזונאית על מנת שירכיב עבורך תפריט מתאים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו