מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לאיתן קטן-נינה03/10/2012
הי איתן, יש לי בעיה של בטן בולטת , אני 168 לא שמנה[הייתי מלאה לפני חודשיים אבל ירדתי בעזרת דיאטה והליכון] אני לובשת מידה 38 וזה עולה בקלות ונסגר בקלות אבל הבטן בולטת וזה מציק לי ממששש, היום קניתי מכשיר לכפיפות בטן, רציתי לשאול אותך כמה כפיפות בטן אני צריכה לעשות בשביל שאראה תוצאות מהר, ? יש לציין שאני הולכת כל יום ,כל השבוע בהליכון במהירות של 6.9 ולפעמים אני מעלה תמהירות, במשך 53 ד' , האם הכפיפות בטן +ההליכה תרד לי הבטן? אני לא יודעת אם זה חשוב- אבל תמיד ששמתי מידה 38 הבטן לא בלטה לי, חשבתי שהיא תרד בקלות שהתחלתי דיאטה מה שהיה קורה תמיד , היא ירדה לי הרבה הבטן הרבה אבל עדיין נשארה ... תודה מראש על התשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאיתן קטן- - תגובה
איתן קטן03/10/2012הי דניאל,
תוכלי לפרט מעט על הדיאטה הנוכחית כדי שאוכל לתת מענה מקצועי יותר? האם את הרכבת את תפריט התזונה בעצמך או שפנית אל איש מקצוע/ דיאטנית?
בנוגע לכפיפות הבטן - תשובה זו מתקשרת גם לשאלה הראשונה שלי. בעזרת כפיפות בטן ניתן לפתח את שרירי הבטן, אך לא להבליט אותם יותר מכיוון שהם מכוסים בשכבת שומן המסתירה אותם. כדי לחטב אותה יש צורך בתפריט תזונה מתאים לירידה במשקל-->ירידה באחוז השומן---> בטן אסטטית יותר. כמו כן, שילוב פעילות גופנית ביחד עם תפריט מתאים תמקסם את תהליך הירידה במשקל ושריפת השומן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי איתן-
נינה05/10/2012אני הרכבתי את תפריט הדיאטה , דווקא ירדתי יפה במשקל, לגבי המכשיר לכפיפות בטן- קניתי אותו אבל מכרתי אותו לאחותי ... קניתי במקום מערוץ הקניות מכשיר שנקרא טייגר אני לא יודעת אם אתה מכיר תמכשיר אבל הוא מפעיל את כל שרירי הגוף, הוא משתווה לכפיפות בטן, ומחזק את כל השרירים בגוף. אני יקבל תמכשיר עוד שבוע ואשלב עם ההליכון, אני רוצה מהר לראות תוצאות בבטן ושהיא תשתטח ... אף פעם היא לא היתה ככה בולטת עם בגדים... אבל אולי בגלל הזנחה של שנה שלא עשיתי דיאטה זאת התוצאה... עכשיו אני רוצה לרדת ולשמור ולהתמיד שאני לא יגיע למצב הזה שוב... יש לך עוד טיפים לתת לי איך להוריד תבטן? הורדתי שתייה מוגזת רק כוס 1 ביום אני שותה דיאט קולה בשביל שלא תתנפח לי הבטן... כמה זמן עליי ללכת במכשיר החדש? אני הולכת 50 ד' בהליכון אני צריכה גם 50 ד' במכשיר החדש? אשמח לעוד טיפים ממך.. סליחה על החפירה...חחח, אתה אחלה חבל"ז תמיד נותן תשובות מפורטות ועוזרות! ישר- כוח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה תמונה של המכשיר שקניתי-
נינה05/10/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי איתן- - תגובה
איתן קטן06/10/2012תודה על הפירגון. תמיד שמח לעזור!
כמה דברים בנוגע למה שכתבת:
1) איך את יודעת אם התפריט שהרכבת לעצמך באמת מתאים לך?
2) אני לא מכיר את המכשיר הספציפי הזה, אבל בכל שנה יוצאים עשרות מכשירי כושר חדשים שאופי הביצוע שלהם תואם למכשירים שונים, כאשר הצבע והעיצוב שונים. המכשיר שבתמונה נראה כמו מכשיר שעובד על סיבולת שריר, שזה בסדר, אבל עדיין הייתי ממליץ לך לשלב אימוני התנגדות (כנגד משקל גוף, גומיות מתח, משקולות...) כדי לשמור על מסת השריר הקיימת ועל קצב חילוף החומרים שלך במהלך הירידה במשקל.
3) ירידה במשקל ושמירה על התוצאות לאורך זמן תלויות בשני דברים עקריים: שמירה על תפריט תזונה מאוזן בהתאם לנתונים הפזיולוגיים שלך ושגרת היום שלך בשילוב פעילות גופנית. אם תדאגי לדבוק בפעילות גופנית ותזונה מתאימה באופן שגרתי, את תשיגי את המטרה שלך וגם תשמרי עליה לאורך זמן.
4) אין בעיה עם דיאט קולה, קולה זירו וכל שאר משקאות הדיאט עבור הירידה במשקל, אבל כן יש בעיה עם משקאות מוגזים וממותקים. תכולת הסוכר שבהם גבוהה ולא בריאה לצריכה יומיומת.
5) אני ממליץ לך לגוון באימונים שלך, פעם אחת תתאמני על המכשיר החדש ובפעם אחרת על הליכון, ככה תוכלי להינות מהאימונים שלך מבלי להשתעמם. כמו כן, ממליץ לפחית את משך הפעילות האירובית ובמקביל להעלות את העצימות מהליכה לריצה קלה כדי לשפר את הסיבולת לב הריאה שלך, וגם בגלל שרוב המתאמנים שעושים הליכות למשך תקופה ארוכה כבר לא מוצאים בזה עניין ופשוט מפסיקים. אם קשה לך להעלות את העצימות למשך זמן, בצעי ריצה קלה ולאחר מכן הורידי עצימות להליכה.
* סעיף 3 הוא העיקר להשגת המטרה שלך.
שבוע טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך-
נינה07/10/2012בסרטון על המכשיר הם אומרים שזה עושה פעולת התנגדות , אז זה מצויין לא? תודה רבה רבה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך- - תגובה
איתן קטן07/10/2012פעולת התנגדות זה טוב, השאלה היא באיזה עומס? האם זה המכשיר מיועד לשרירי הבטן בלבד או בנוסף גם לשרירים נוספים כמו הרגליים? (לא ראיתי את הסרטון...)
אם את יכולה לבצע את התרגיל לאורך זמן מבלי לנוח- זה סיבולת שריר, אמנם שונה מההליכון, אך עדיין יכול לשרת אותך כפעילות אירובית.
בנוגע לאימוני התנגדות, התכוונתי לאימונים כנגד גומיות משקל גוף כמו גומיות מתח או כנגד משקולות כדוגמת squats, push up to plank, triceps dips, שכיבות סמיכה (אם קשה, הניחי ברכיים על הקרקע). התרגילים האלה יסייעו לך מאוד בירידה במשקל ואני ממליץ לשלב אותם ואפילו יותר באופן קבוע, כמובן לפי היכולת הגופנית שלך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד שאלה-
נינה07/10/2012אעשה מה שאמרת, מאיפה אני יכולה לקנות את הגומיות מתח שאמרת? ועוד שאלה - דודה שלי קנתה אופני כושר היא רוצה לרדת בבטן אמרתי לה שנראה לי שזה מוריד את האגן וברגליים. האם זה מוריד גם מהבטן? והמכשיר שקניתי אומרים בסרטון שזה עושה פעולת התנגדות גם ברגליים ומפעיל את כל שרירי הגוף את הגב, הזרועות, החזה, והבטן... תודה רבה רבה לך איתן ... אתה -10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה-
נינה07/10/2012אני שוקלת אולי לקחת מאמן פרטי מרחובות ובמקרה נתקלתי בשם שלך וראיתי שגם אתה גר ברחובות, אתה אולי עושה אימוני כושר בקבוצות לנשים ברחובות? ואם כן אני רוצה להצטרף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה- - תגובה
איתן קטן08/10/2012אני מעביר אימונים לקבוצות וכמו כן גם אחד על אחד. כמובן שאת מוזמנת בשמחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד שאלה- - תגובה
איתן קטן08/10/2012גומיות מתח ניתן לרכוש כמעט בכל רשתות הספורט, אנרג'ים ואפילו דרך Ebay. רק לפני הרכישה שימי לב שלכל גומיה יש התנגדות שונה מהקל לקשה.
בנוגע לאופני הכושר והורדת השמן מהבטן - לא ניתן להוריד שומן ממקום ספציפי. ירידה באחוז השומן ובמשקל הגוף בכלל נעשית בכל הגוף, כלומר שאם השלת 5 ק"ג ממשקל גופך, השומן שאיבדת הינו מאיזורם שונים בגוף ובפרופורציות שונות. אם היינו יכולים לשרוף שומן במקום ספציפי החיים היו קלים יותר :)
בנוגע למכשיר שקנית - מעולה. תגווני באימון כפי שכתבתי בהודעה הקודמת כולל ביצוע התרגילים שכתבתי (יש הרבה סרטונים טובים ביוטיוב שמסבירים איך לבצע אותם נכון) ואם את רשומה למכון כושר כלשהי אני ממליץ לך להתייעץ עם מדריך הכושר או להיעזר במאמן כושר אישי כדי שיכוון אותך לאימונים שיתאימו למטרות שלך.
יום מוצלח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)