הכנסת הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנסת הבטן
    אורטל
    07/10/2012

שלום,
    יש לי בטן קצת נפוחה (בעיקר הבטן התחתונה) ואני לא בטוחה ממה הנפיחות נובעת (שומן, נפיחות כתוצאה מעיכול לקוי או שניהם יחד). בכל מקרה, אני מאוד מתקשה לבצע את התרגילים המקובלים לחיזוק שרירי הבטן, ורציתי לשאול האם להכנסת הבטן לאורך שעות היום יש אפקט המחזק את שרירי הבטן כתוצאה מהכיווץ? ואם כן, האם ניתן להיעזר ב"חגורות"/ בגדים שלוחצים קצת על הבטן או עזרים דומים הפועלים על העקרון של הפעלת לחץ מתון על הבטן על מנת שיהיה קל יותר להכניס את הבטן פנימה? ואם אבצע מידי יום מספר פעמים "תרגיל" של כיווץ שרירי הבטן ("הכנסת הבטן") והרפייה בעמידה, האם תהיה לכך השפעה מסויימת, והאם תרגיל זה מומלץ? אם לדברים הנ"ל אין שום השפעה על שרירי הבטן, האם יש להם בכלל תועלת כלשהי מעבר לכך שהבטן שלי תראה חטובה יותר באופן זמני במהלך הכנסת הבטן- האם יש להכנסת הבטן איזושהי תועלת ארוכת טווח? כמו כן, יש לי שאלה נוספת בהקשר זה, ואני לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאול אותה אבל אנסה בכל זאת: האם לחיזוק שרירי הבטן או להכנסת הבטן במהלך היום יש תועלת מבחינת תהליך העיכול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנסת הבטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו