מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימוני כח ושחייה+תוספי תזונה למתחילשמוליק08/10/2012
שלום,
לאחרונה נרשמתי לחדר כושר ואני מתאמן 3 פעמים בשבוע.
האימונים הם לכל הגוף (ללא חלוקה לתוכניות A/B) והמטרה שלי כרגע היא בעיקר 'ניפוח' השרירים.
יש לי שתי שאלות שהתקשיתי למצוא לגביהם תשובה רצינית:
1. ממה שאני מבין, תוספי תזונה בהחלט יכולים למקסם את תוצאות האימון שלי. האם מומלץ להתחיל לקחת תוספי תזונה כבר מעכשיו כשאני רק בשבועות הראשונים? או שכדאי להמתין עם זה?
2. במידה ואני שוקל לצרף לאימוני הכח בחדר הכושר גם שחייה בבריכה (חתירה) למשך כחצי שעה בכל פעם, אני מעוניין לדעת האם זה יפגע באימוני הכח או שזה לא ישפיע עליהם? ואם זה לא פוגע, אז מתי הכי מומלץ שאני אשחה? בימים שאני לא מתאמן בהם/בימים שאני מתאמן לפני האימונים/בימים שאני מתאמן אחרי האימונים?
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוני כח ושחייה+תוספי תזונה למתחיל - תגובה
איתן קטן10/10/2012היי שמוליק,
1) תוספי תזונה באמת יכולים למקסם תוצאות במתאמנים מתחילים ומתקדמים. בנוגע לזמן הצריכה, זה תלוי. כדי לעלות במסת השריר אתה צריך לשמור על מאזן קלורי חיובי באופן קבוע- צריכת קלוריות גבוהה מזו שגופך דורש ביממה. כמתאמן מתחיל, אם המטרה שלך היא להעלות במסת השריר אבל אתה אין ביכולתך לצרוך את הכמות הקלורית הדרושה מומלץ לשלב את הגיינר כבר בשלב הזה. אם לא, ההתקדמות בעליה במשקל ובמסת השריר תהיה מינורית ולאחר זמן מה גם תיעצר.
בנוסף, קריאטין מונוהידראט הינו תוסף אפקטיבי מאוד שמשפר את הביצועים הספורטיביים (בדגש על ביצועים אנאירוביים). אישית, אני אוהב להשתמש בו כל תקופה "חלשה" שאני צריך איזשהו בוסט להמשך. הקריאטין לא הכרחי לעליה במשקל, אבל גיינר כן- כל עוד ואתה זקוק להשלמה של X קלוריות בהתאם לדרישות גופך.
2) שחייה זה אחלה ספורט לגוף ולנפש ולא תפגע באימוני הכוח אם ותדאג לבצע קודם כל את אימון הכוח לפני השחייה. אם תבצע את השחייה לפני אימון הכוח אתה לא תגיע במיטבך לאימון הכוח.
אישית, אני מעדיף לפצל את האימונים לימים נפרדים, אבל זה תלוי בזמן והנגישות שלך.
אם אתה לא יכול, תדאג לבצע אימון כוח ולאחריו אימון שחייה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)









