מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לכבוד ד"ר איתי זיו שלום רבליאור12/10/2012
שמי ליאור, מדריכת כושר.
פנתה אלי מתאמנת בת 19 הסובלת מדלקת פרקים מזה שנתיים וגם מעודף משקל גבוהה.
חפשתי וקראתי והבנתי שאימוני הכושר המשלבים אירובי,כוח וגמישות ייתרמו להקלה על הכאבים אך יש להימנע מקפיצות,ריצה וכ'.
השאלה שלי היא האם ישנה הגבלה באימוני המשקולות?
האם יש טווח חזרות ספציפי בו היא צריכה לעבוד , אם האימוני הדרגתיים אפשרי להעמיס קצת יותר משקל או שיש לעבוד במשקלים נמוכים?
אני מאוד רוצה לעזור ולהקל על הבחורה, קשה לה בתפקוד היומיומי,
עד היום אני עובדת איתה כבר חודשיים על תרגילים מורכבים ופונקציונאליים בטווח חזרות של 8-10 חזרות בעצימות נמוכה אך היא מדווחת שאין כל שיפור במצב הכאבים.
תודה רבה מראש, וסליחה על שאלתי הארוכה, מקווה שתוכל לעזור לי לעזור לה :) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור
ד''ר איתי זיו13/10/2012הערותי.....
1. מעבר להמלצות לפעילות גופית הרבה מדובר על ניסוי וטעייה קרי לבצע אימונים מומלצים להעלות עומסים ולראות ולהבחין שאין כאבים שמגבילים את הפעילות.
2. מבחינת גופנית חשוב לבצע יחסית הרבה כל עוד הדבר אפשרי ואין בעיה מיוחדת. חשוב גם לציין שמופרשים אנדרופינים בפעילות גופנית עצימה דיה והדבר תורם לתחושה הטובה והויטליות ושיפור המצב. לכן חשוב בהדרגתיות כן להעלות עומס על מנת שיבוא לידי ביטוי הן אפקט האימון, הפרשת אנדרופינים ובד בבד שיפור הכושר הגופני.
3. מבחינת ההמלצות חשוב להימנע מפעילות ארובית בה יש אימפקט. כמו ריצה או קיק בוקסינג, למשל, חשוב לבצע הפעילות האירובית בדופק מטרה של 60% לפחות מהמרבי ואם ניתן גם יותר ועד גבול ה- 80%. זאת מומלץ לחשב לפי נוסחת קרבונן או במעבדת מאמץ אפשרי כמובן גם.
4. חשוב להרבות בפעילות גופנית ולנסות להתאמן 5-4 פעמים בשבוע
? כאשר להלות בהדרגתיות נפח האימון ואחרי זה עומס. גיוון בפעילות בכל מקרה חשוב ותורם גם להפחתת עמס באופן יחסי מהמפרקים הפועלים. לדוגמה, אימון אירובי של 40 דקות יכול להתבצע על 3 מכשירים שונים ללא הפסקה.
3. אימוני כוח חשובים במיוחד מכול הבחינות ותורמים רבות לשיפור המצב. מספר החזרות בכל סט 15-10 בממוצע וגם כאן חשובה הדרגתיות, אימון ללא כאבים והעלאת משקלים בהתאם. 3-2 אימוני כוח בשבוע יספיקו. גם כאן מומלץ לגוון וניתן לעשות שימוש באמצעי התנגדות שונים כמו גומיות ומשקל גוף. ניתן אף לחלק האימונים בשבוע כך שאימון כוח הנו עם משקולות ומכונות כוח,ף השני אחריו באותו שבוע עם גומיות והבא אחריו משולב יחד עם תרגילים למשקל גוף. שיפור ברמת המתאמן באופן כללי תשפר מהותית את הרגשתו.
4. תרגילי גמישות יש לבצע על בסיס קבוע בסיום כל אימון ובמיוחד למפרקים הבעייתים עם טווחי תנועה מוגבלים וכדומה.
5. מומלץ לבצע תרגילים על בסיסים לא יציבים בחלק מהתרגילים וזאת בהתאם לרמת המתאמן. בוסו, פיתה, עמידה על רגל אחת - מתאימים אך כל זאת תחת תוכניתת אימונים מסודרת כוללת.
למידע נוסף ופרוטוקולי אימון ניתן לבדוק גם באתר האמריקאי של ה-ACSM שם יש לכל מחלה הסקירה שלה ומה האימון המתאים עבודה. אם יש עוד שאלות או דברים להאיר - אשמח. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, עוד שאלה?
ליאור13/10/2012תודה רבה על התשובה המפורטת גם קראתי מאמר בנושא באתר הACSM
וגם השבוע הייתי בסדנת הכאב אצלכם בקמפוס, ויצאתי מבולבלת אף יותר לגבי נושא הכאב.
ישנן בעיות שכיחות שאיתן אני יודעת להתמודד אך במקרה הזה אני נורא לחוצה בשל הכאבים שהיא חשה כל הזמן וגם במהלך האימון.
האם יש קשר גם בין העודף משקל הגבוה לכאבים במקרה של דלקת פרקים?
שוב תודה רבה רבה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)