מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר איתי זיו עזרתךאילי20/10/2012
שלום לך,אני מתאמן בקבוצת כדורגל וגם בח.כ פעמיים בשבוע על מנת לחזק את הגוף, יש לי 2 שאלות אשמח אם תעזור לי.
אני מתאמן על גבי בוסו פעמיים בשבוע,עד עכשיו חשבתי שהמטרה של אימון שכזה הוא על מנת למנוע פציעות בקרסוליים, יצא לי לקרוא שהמטרה של התרגילים האלה זה גם למנוע פציעות ברכיים ולא רק קרסולים, תוכל להסביר לי איך זה נכון?
2.במקום לעבוד בתחילת האימון 7-8 דק רק על תרגילי שיווי משקל עם ובלי עיניים סגורות, אני עובד בצורה הבאה:
אני מבצע סט אחד לדוגמא של לחיצת חזה, ואז עומד 25 שניות על רגל אחת על הבוסו ואז מחליף רגל, ואז עושה עוד פעם סט של כח, ואז עוד פעם 25 שניות כל רגל שיווי משקל. לאחר מכן אני מבצע תרגיל כח אחר כמו לחיצת כתפיים לדוגמא סט אחד, ואז עומד על הבוסו 25 שניות רגל אחת עם עיניים סגורות ואז עוד פעם חוזר חלילה.
מה דעתך? זה גם מוסיף גיוון לאימון לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילי
ד''ר איתי זיו22/10/2012הערותי...
1. התרגילים המבוצעים בהחלט לגיטימיים. יש לבצע עוד תרגילים לשיפור יציבות מפרק הקרסול והפחתת הסיכוי לנקעים חוזרים. בכל מקרה חשוב לשחקני כדורגל לשפר ולחזק השרירים המייצבים במפרקים השונים.
2. תרגילים לדוגמה הנה סקווט על גבי בוסו הפוך. מכרעים על גבי בוסו, הליכה בחוף הים פעם בשבוע בחול העמוק וללא נעליים, מכרעים בחול הים העמוק, סקווט על גבי בוסו עם ידיים מעבר לראש, מכרעים דינמי ללא נעליים ועוד.
3. החיזוק על מששטחים לא יציבים הנו גם לברכיים וגם לקרסוליים. הקרסוליים יותר מתאים חוסר יציבות שגורם לכף הרגל שינויים במרחב וצורך לייצב על בסיס קבוע את המפרק. ראה התרגילים מעלה. בופעל יש לשלב. גם שמחזקים המייצבים בברכיים בתרגילים מסוימים גם הקרסול מתחזק.
4. חשוב לבצע גם תרגילי כוח בסיסיים על מנת לחזק את המערכת של שלד-שריר. רק כך תהיה חסינות גופנית רבה דיה. לפיכך לא רק תרגילים פונקציונליים אלא תרגילים גם רגילים בהם ניתן להעלות משקלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)