קצב אימון וכאבי ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצב אימון וכאבי ברכיים
    אסנת
    27/10/2012

שלום לרופאים,

אני בת 41, הולכת כבר כ-8 חודשים על הליכון בבית.

אני הולכת 45 דקות כולל חימום. משתדלת ללכת 3 ימים רצוף, לעשות הפסקה של יום ואח"כ שוב שלושה ימים, לפעמים זה יוצא יומיים רצוף והפסקה.
    אני מקפידה על דופק של 130-140.

התחלתי בקצב של 5 קמ"ש והעליתי לאט עד לקצב הנוכחי של 6.8 קמ"ש, כולל שינוי השיפוע ב-2 דרגות (זה המקסימום של המכשיר).

אז שאלה ראשונה: האם הקצב סביר? טוב? עלוב? אני 1.60 מטר (נראה לי שזה רלוונטי) ושוקלת כרגע 75 קילו (שד"א לא זזו מההתחלה, כולל ההיקפים).
    מה הקצב הסביר לאדם בכושר? הרי אי אפשר להעלות אותו ללא גבול? ומה עושים כשמגיעים לקצב מקסימלי כדי לגוון את האימון?

אז חשבתי להתחיל לרוץ, והכנסתי ריצה של דקה על כל 10 דקות הליכה, ואחרי שבועיים עליתי ל-1.20 דקות.

וזה מביא אותי לשאלה השנייה: ברגע שהתחלתי לרוץ התחילו לי כאבי ברכיים וגב. זו ריצה ממש קצרה ונראה לי מוזר שהיא משפיעה כל כך הרבה. אני לא יודעת אם להמשיך או שאני מזיקה לעצמי. מה דעתכם?

(אני נועלת נעלי ספורט של Reebok realflex שמיועדות לריצה, אין לי בעיות בריאותיות ידועות, ההליכון מן הסתם מקצועי במידה, ומלבד הספורט אני עובדת לרוב בישיבה)

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצב אימון וכאבי ברכיים

הוספת תגובה

• קצב אימון וכאבי ברכיים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    28/10/2012

הערותי...
    1. היקף הפעילות הארירובית בהחלט מספק. הדופק , יש לבדוק אם מספיק עבורך. חשבי זאת לפי נוסחת קרבונן. מצאי דופק מנוחה והנוסחה הנה: דופק מירבי (226 פחות הגיל שלך), פחות דופק מנוחה, כפול 60% ואז להוסיף דופק מנוחה. לאחר מכן חשבי את אותה נוסחה לפי 70% ואלה המספרים שבהם את צריכה לשהות בעת הפעילות האירובית על מנת שיהיה אפקטיבי.
    2. לגבי נעלי הספורט חשוב מאןוד להתיעץ עם מכון שזו התמחות שלו. איימקס למשל, הנמצאים בריינס בתל אביב עושים זאת ובכלל בודקים סגנון ההליכה והריצה ונותנים המלצות חשובות מאוד לתיקון המצב.
    3. הליכה של 6 פעמים בשבוע - מצוין.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו...

אסנת
    28/10/2012

אתה יודע להגיד לי בערך מה המחירים שלהם? בגדול?

ועוד משהו, אם אני אוריד קצב ל-5 פעמים בשבוע, זה עדיין מצויין או כבר פחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו