מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרומת דם פוגעת בכושר הגופני?אנונימי27/10/2012
אני רץ די הרבה בדרך כלל ריצה קצרה ( 3 ק"מ) אך שבוע שעבר תרמתי דם (חצי ליטר) יום לפני התרומה רצתי 3 ק"מ ועשיתי את זה ב-12 וחצי דקות ( זה ממוצע בדרך כלל עושה פחות).. לאחר יומיים של ההתרמה רצתי שוב ולא הצלחתי לגמור את ה-3 ק"מ! כלומר הצלחתי אבל בריצה איטית ( את הק"מ האחרון).. אמרתי אולי יום לא טוב ויום אחרי רצתי שוב ושוב לא הצלחתי לסגור את הריצה ( אני רגיל לרוץ כל יום לערך) .. פעם שנייה שאני תורם ובפעם הראשונה גם הרגשתי פחות טוב אך פגע בי פחות ותוך שבועיים חזרתי לעצמי.. אני מאוד רוצה לתרום ולעזור אך האם זה באמת פוגע בכושר הגופני שלי ? או שזה סתם בראאש שלי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת דם פוגעת בכושר הגופני? - תגובה
שי אלנקרי28/10/2012לאחר תרומת דם לא כל כך מומלץ לבצע פעילות גופנית עם מאמץ גופני גדול מהרגיל. יש לנסות ולהירגע כמה שיותר, ולבצע בעיקר עבודות משרדיות או עבודות שאינן דורשות מהגוף לבצע פעילויות פיזיות ארוכות, ממושכות או קשות.
במידה והינך מבצע פעילות ספורטיבית לפני מתן תרומת דם, יש לסיים אותה כשעה לפחות לפני התרומה. על מנת לבצע פעילות ספורטיבית לאחר תרומת הדם יש להמתין לפחות מספר שעות, על מנת לתת לגוף לחדש את מלאי הדם בו, ולתת לגוף לחזור לעצמו, לפני הכנסתו לפעילות מואצת וספורטיבית. אני מניח שזה עניין של יום- יומיים נוספים וזה יסתדר, במידה ולא, תוכל תמיד ללכת לבדוק את הנושא אצל רופא המשפחה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)