תרומת דם פוגעת בכושר הגופני?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרומת דם פוגעת בכושר הגופני?
    אנונימי
    27/10/2012

אני רץ די הרבה בדרך כלל ריצה קצרה ( 3 ק"מ) אך שבוע שעבר תרמתי דם (חצי ליטר) יום לפני התרומה רצתי 3 ק"מ ועשיתי את זה ב-12 וחצי דקות ( זה ממוצע בדרך כלל עושה פחות).. לאחר יומיים של ההתרמה רצתי שוב ולא הצלחתי לגמור את ה-3 ק"מ! כלומר הצלחתי אבל בריצה איטית ( את הק"מ האחרון).. אמרתי אולי יום לא טוב ויום אחרי רצתי שוב ושוב לא הצלחתי לסגור את הריצה ( אני רגיל לרוץ כל יום לערך) .. פעם שנייה שאני תורם ובפעם הראשונה גם הרגשתי פחות טוב אך פגע בי פחות ותוך שבועיים חזרתי לעצמי.. אני מאוד רוצה לתרום ולעזור אך האם זה באמת פוגע בכושר הגופני שלי ? או שזה סתם בראאש שלי??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרומת דם פוגעת בכושר הגופני? - תגובה

שי אלנקרי
    28/10/2012

לאחר תרומת דם לא כל כך מומלץ לבצע פעילות גופנית עם מאמץ גופני גדול מהרגיל. יש לנסות ולהירגע כמה שיותר, ולבצע בעיקר עבודות משרדיות או עבודות שאינן דורשות מהגוף לבצע פעילויות פיזיות ארוכות, ממושכות או קשות.

במידה והינך מבצע פעילות ספורטיבית לפני מתן תרומת דם, יש לסיים אותה כשעה לפחות לפני התרומה. על מנת לבצע פעילות ספורטיבית לאחר תרומת הדם יש להמתין לפחות מספר שעות, על מנת לתת לגוף לחדש את מלאי הדם בו, ולתת לגוף לחזור לעצמו, לפני הכנסתו לפעילות מואצת וספורטיבית. אני מניח שזה עניין של יום- יומיים נוספים וזה יסתדר, במידה ולא, תוכל תמיד ללכת לבדוק את הנושא אצל רופא המשפחה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו