הורדת כמות הריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורדת כמות הריצה
    דור
    03/11/2012

עד לפני שבועיים רצתי 6000 3 פעמיים בשבוע
    ועכשיו הורדתי את זה ל 2 פעמים 3000 ופעם אחת 5000 בשבוע בגלל שהמורה שלי לספורט אמר שאם אני מרגיש ממש עייף בסוף ריצת ה6000 זה לא טוב
    השאלה שלי זה האם בגלל שהורדתי את כמות הריצה
    אז יכול להיות שאני יירד בכושר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורדת כמות הריצה

הוספת תגובה

• הורדת כמות הריצה - תגובה

שי אלנקרי
    04/11/2012

שלום דור,

בגוף השאלה אין מספיק נתונים כמו למשל: מטרה, שזה הדבר החשוב ביותר כשרוצים לאפיין מתאמן ולהתאים לו תכנית אימונים.

על כל מקרה, אנסה לענות לך על משהו אחד:

הורדת אימוני הריצה מ-3 ל-2, אכן יכולים לפגוע במעט בכושר הגופני.

אני הייתי מציע משהו אחר בכלל: להמשיך ולבצע את אותם שלושת האימונים (אפילו רק של 4000 או 5000), אך במקביל לכך מוריד את העצימות. הורדת העצימות תגרום לך להצליח ולדבוק באימון פעם אחר פעם ללא תשישות מוגזמת או מיותרת. בהמשך, נסה בכל פעם לעלות במעט את הקצב, אך לעולם אל תיקח את האימון אל ה-100 אחוז, זה רק יגרום לך לסגת ממנו ואף להוביל לפציעות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות ריצה

דור
    04/11/2012

המטרה שלי זה להרזות ולשפר את הכושר הגופני
    השאלה שלי זה עם 11 ק"מ סך הכל בשבוע זה מספיק מרחק למטרות האלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות ריצה - תגובה

שי אלנקרי
    04/11/2012

עדיף לבצע שלושה אימונים בשבוע מאשר שניים, בכדי לשמור על המומנטום באימון ולעודד תוצאות טובות יותר בהמשך.

11 קילומטר זה סביר, אבל נסה להגדיל בהדרגתיות לכיוון ה-15-20 בשבוע. זה יסייע יותר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו