האם לעשות מתח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לעשות מתח
    אורי
    04/11/2012

שלום
    אני כחלק מהאימון שלי עושה שכיבות שמיכה אבל אני לא עושה מתח.
    הבנתי שאם אמשיך אז זה עלול לפגוע לי בכתפיים או בגב בגלל שהשרירים לא יהיו מאוזנים עם שרירי הגב, לכן כדאי לי להוסיף גם עליות מתח לאימון שלי.
    האם זה נכון שללא עליות מתח אני אפגע בעצמי?
    והאם עליות מתח בריאות לגב?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לעשות מתח

הוספת תגובה

• האם לעשות מתח - תגובה

איתן קטן
    04/11/2012

שלום אורי,
    רצוי להוסיף את תרגיל המתח לאימון שלך כדי לעבוד על שרירים נוספים שאינך מפעיל ישירות (שריר הרחב גבי, דלתא/ כתף אחורית, בייספס- יד קדמית) ע"י שכיבות סמיכה. תרגיל המתח לא יפגע בגב שלך, להיפך, הוא יחזק אותו בנוסף גם תורם גם ליציבה טובה יותר. בנוסף, אני ממליץ לעבוד באופן פרופורציונלי על כל שרירי הגוף, בדגש על שרירי הרגליים, כדי לדאוג לאיזון בין כל השרירים ובנוסף גם ליציבה שלך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי רגליים

אורי
    04/11/2012

בלי קשר לאימונים שאני עושה, אני עושה הליכות בערך 5 פעמים בשבוע של 2000 מטר ב-25 דקות בערך - זה אפקטיבי מספיק לשרירי הרגליים או שכדאי לעשות תרגילים יותר ספציפיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי רגליים - תגובה

איתן קטן
    05/11/2012

תלוי במטרה שלך. במידה ואתה מעוניין לעבוד על סיבולת שריר ולב ריאה- הליכה הינה פעילות גופנית מתאימה, אך עם הזמן תידרש להעלות את העצימות בהתאם לשיפור בכושר הגופני שלך.
    במידה והמטרה שלך היא חיזוק שרירי הרגליים, עבודה על כוח ואף היפרטרופיה (גדילה במסת השריר)- הליכה איננה מספיקה. מומלץ לבצע תרגילים כנגד משקל גוף/ משקולות כגון: סקוואט. באמצעות תרגיל הסקוואט תוכל לשפר את היציבה שלך ע"י חיזוק השרירי המייצבים (שרירי הבטן, זוקפי הגו, רגליים...) , חיזוק שרירי העכוז, ובעצם הסקוואט מפעיל את רוב שרירי הגוף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו