עזרה לגבי ריצות ואימון כח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לגבי ריצות ואימון כח
    עומרי
    06/11/2012

שלום!!
    אני מתאמן כבר שנים באופן קבוע פעמיים בשבוע אימון עם משקולות. אני מעוניין לשלב גם ריצה, ולכן התחלתי לרוץ 3 פעמים בשבוע.
    יש לי שתי שאלות...
    1. יוצא לי לרוץ בימי שני, שלישי וחמישי (לא בימים של אימוני הכח). הריצה שלי כרגע היא ריצה של 10 דקות בקצב סביר (אני די בהתחלה), ולאחר מנוחה של כדקה אני רץ אינטרוולים של 100 מטר כפול 4 עם מנוחה של כחצי דקה עד דקה בין לבין. האם זה מומלץ לרוץ יום אחרי יום או שאני מסתכן בפציעה?
    2. שאלה חשובה..אני 1.81 ס"מ, ושוקל 78 קילו... האם ארוחה של 2 ביצים וטונה (עם תוספת פחמימה כמובן...) אחרי אימון מספיקה לבניית שריר והאם לגודל השריר הקיים יש תפקיד בכמות האוכל שצריך לאכול? (אם לדוגמא שרירי החזה גדולים יחסית)
    תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לגבי ריצות ואימון כח

הוספת תגובה

• עזרה לגבי ריצות ואימון כח - תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/11/2012

הערותי....
    1. אין מניעה לרוץ יום אחרי יום כל עוד הדבר נעשה במסגרת תוכנית אימונים הדרגתית. על מנת לא להיפצע חשוב להתאמן בהדרגתיות. בכל מקרה מוצע לא לבצע אימון האינטרוולים יום אחרי יום. לפיכך עדיף יום ב וה לכל היותר. ריצה קלה -= אין בעיה כל עוד הדבר כאמור נעשה באופן מובנה והדרגתי
    2. לגבי התזונה - אין צורך לאכול גם קופסא טונה וגם ביצים. מדובר על כמות חלבון גדולה מדי. מציע לאכול או טונה או ביצים. או חצי קופסא טונה ו- 3 ביצים. או אז לאכול את החלבונים בכל הביצים וחלמון אחד. בכל מקרה תוספת פחמימה הכרחית. מציע לפנות לפורום רפואת ספורט בהקדם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו