הרזייה שאלה לאיתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרזייה שאלה לאיתן
    רונית
    07/11/2012

אני בת 43 גובה 165 משקל 78 . הנני מתאמנת באופן קבוע כשש שעות בשבוע אירובי וכוח המטרה כמובן היא לרזות. הבנתי שאם אני מבצעת גם אימוני כוח אז הירידה לא תהיה גבוהה ומהירה כי אני גם בונה שריר. השאלה: אם המטרה היא הרזייה כמה אימוני כוח לדעתך אני צריכה להתאמן אם בכלל?
    (התפריט שלי נע בין 1200 - 1500)
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרזייה שאלה לאיתן

הוספת תגובה

• הרזייה שאלה לאיתן - תגובה

עופר קיס
    07/11/2012

רונית שלום
    3 אימוני כוח בשבוע עצימות בינונית מנוחות קצרות יחסית עד 40 ש'
    אגב נראה לי שהתפריט שלך נמוך מדי בקלוריות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרזייה שאלה לאיתן - תגובה

איתן קטן
    07/11/2012

היי רונית,
    אימוני כוח מהווים לפקטור חשוב לירידה במשקל ולעולם אל תוותרי עליהם. אימון כוח תורם לשמירה על מסת השריר במהלך הירידה במשקל (אחת המטרות העיקריות בתהליך זה) ובשל כך נמנעת פגיעה בקצב חילוף החומרים. ככל שמסת השריר שלך יותר גדולה, כך דרושה לגופך כמות אנרגטית (קלורית) גדולה יותר כדי לבצע פעולות במשך היום. כמו כן, לאימני כוח יתרנות נוספים כמו- עליה בכוח הפיסי, "עיצוב הגוף" (גוף אסטטי יותר- שרירי כתפיים, ידיים, ישבן, רגליים), מניעת כאבי גב ועוד.
    בנוגע לירידה במשקל ובניית מסת שריר במקביל - זה לא קורה מכיוון שבתקופת הירידה במשקל את שומרת על מאזן קלורי שלילי- הכנסה כמות קלורית קטנה מזו הנדרשת ע"י גופך ביממה. אם יש חוסר בקלוריות ואין עודף (מאזן קלורי חיובי), הגוף לא יכול לבנות מסת שריר. אם הדבר היה אפשרי, תהליך הירידה במשקל וחיטוב הגוף היה מתקצר אצל כולנו :)

כמה אימוני כוח לבצע בשבוע? 3 אימוני כוח בהפרש של 48 שעות בין אימון לאימון כוח.
    בנוגע לתפריט התזונה שלך- אם מישהו מקצועי מלווה אותך או אם החלטת להרכיב לעצמך תפריט תזונה שמספק את המרכיבים הנכונים (בהתאם לנתונים הפזיולוגיים שלך וסוג הפעילות שאת מבצעת) להשגת המטרה שלך, את תרדי במשקל ובאחוזי השומן באופן היעיל ביותר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו