כושר גופני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר גופני
    יונתן
    23/11/2012

שלום רב אני בן 25 לאחרונה ירדתי במשקל המון {13} קילו והתחלתי להתאמן{ כפיפות בטן, ריצה, משקולות} יש לי מספר שאלות.
    1- האם אני יכול להתאמן כל יום על המשקולות.
    2- האם עלי להגביר את המשקל אחת ל שבוע/חודש.
    3- כיצד אוכל להעלות את מסת שריר
    4- איזה פעילות אירובית או אחרת תוכל לעצב אותי יותר מאשר לחזק

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר גופני

הוספת תגובה

• כושר גופני - תגובה

איתן קטן
    25/11/2012

שלום יונתן,

ראשית, כל הכבוד על הירידה במשקל וההתמדה!
    בהתייחס לשאלותך-
    1) בעיקרון, כן. השאלה היא מה הוותק שלך באימונים ומה נפח ועצימות האימון. בכל מקרה, אני לא רואה סיבה לעבוד כל יום כנגד משקולות ובמיוחד לא כשהמטרה שלך היא לעלות במסת השריר.
    2) המטרה היא לנסות ולהתקדם מאימון לאימון ולא להישאר באותה הנקודה. כמובן שיש צורך לעשות את זה באופן מבוקר ולהקשיב לגוף שלך. במידה והאימונים שלך עצימים מאוד וזמן ההתאוששות מהם לא מספיק, יכולת ההתקדמות במשקלים דווקא תפחת. במצב שכזה דווקא אימון פחות עצים יהיה אפקטיבי יותר וזאת במטרה להתאושש מהאימון.
    3) עלייה במסת השריר מושגת באמצעות תזונה נכונה, אימונים מתאימים ושינה נאותה, כאשר לתזונה נכונה עיקר החשיבות. העיקרון הוא לשמור על מאזן קלורי חיובי, משמע צריכה קלורית גבוהה מזו הנדרשת לגופך ביממה על מנת לשמור על הקיים.
    4) אין פעילות אירובית שמומלצת יותר מהאחרת עבור המטרה שאתה מעוניין מכמה סיבות:
    - לא ניתן לעלות במסת השריר ובמקביל להפחית את מסת השומן שבגוף, כיוון שירידה באחוז השומן וחיטוב הגוף מחייבת שמירה על מאזן קלוריות שלילי ואילו עלייה במסת השריר מחייבת שמירה על מאזן קלורי חיובי.
    - לכל פעילות אירובית יש את היתרונות שלה, השאלה היא את מה אתה מעוניין לחזק? פלג גוף עליון/ פלג גוף תחתון?
    לדוגמה- עבור חיזוק הרגליים יש יתרון לרכיבה על אופניים מאשר ריצה..
    לחיזוק כל שרירי הגוף ובעיקר שרירי הליבה יהיה יתרון לקיקבוס מאשר אופניים... וכדומה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו