לא בכושר בכלל ..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא בכושר בכלל ..
    דרומית
    23/11/2012

שלום, אני בת 18 רוקדת כבר 10 שנים היפ הופ וMTV .
    כבר 5 חודשים שלא עשיתי שום פעילות ספורטיבית בכלל, הגעתי למצב שאני עולה במדרגות וממש מתנשפת. עוד שבוע אני חוזרת לרקוד וממש מטריד אותי שאני לא בכושר בכלל.
    מה אפשר לעשות (בבית) כדי לחזור לכושר ? אני יודעת ריקודי זומבה השאלה היא אם מותר לעשות חימום וישר לעשות פעילות מאומצץ כמו זומבה? או שעדיף קודם לעשות פעילות ספורטיבית אחרת ?

אני סובלת מעלית מיצי קיבה, לא אמורה להיות בעיה לעשות ספורט נכון ? (הרופא אמר שאפשר לוותר על ספורט שגורם ללחץ תוך בטני, האם אמורה להיות בעיה עם הריקוד ?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא בכושר בכלל ..

הוספת תגובה

• לא בכושר בכלל .. - תגובה

ד''ר איתי זיו
    24/11/2012

הערותי...
    1. ריקוד בסגנונות המצוינים בהחלט עשוי ומתאים לשפר את הכושר הגופני. הרי הדופק עולה ישנה הפעלה של קבוצות שרירים גדולות וכדומה. לא ממש מתאים להשתמך רק על פעילות זו כאופטימלית אך בוודאי כפעילות ספורטיבית מתאימה לשיפור סבולת לב ריאה וכמובן בתלוץ שבריקוד הדופק גבוה דיו.
    אגב, אם הנך מתקשה לדבר תוך כדי הריקוד הרי שהדופק גבוה מספיק על מנת לשפר יכולת אירובית.
    2. ריקוד לא אמור לסייע לך ביכולת העלייה על המדרגות מכיוון שאז היכולת הגופנית הנדרשת שונה. יותר מאמץ המפעיל סיבי שריר לבנים, הפעלה אחרת של השרירים ועוד. לשם שיפור הכושר במדרגות יש להתאמן בעלייה במדרגות ולא במישור...
    כך שאין מה לחשוש. מאוד יכול להיות שהנך בכושר אירובי ל רע אך הוא אינו בא לידי ביטוי בעלייה במדרגות.
    3. מומלץ בכל מקרה לשלב אימונים אנאירוביים. אימון בחדר הכושר, פילאטיס מכשירים ושיעורים מסוימים בסטודיו אפשריים גם.
    4. לגבי עליית מיצי קיבה חשוב לראות בכל פעילות גופנית לגופה. בעיקרון כפי שאמר הרופא במידה ומבצעים אימונים מאומצים עם כיווצים סטטיים בהם לא מוציאים אוויר לעיתים עלולה להתרחש עלייה של מיצי הקיבה אך בפעילות רגילה ייתכן מאוד שלא תחווי זאת.
    עם הריקוד לא צריכה להיות בעיה כל עוד העומס לא גבוה מדי ולא מתרחשים כיווצים איזומטריים משמעותיים.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ..

דרומית
    26/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו